Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

TVA aferenta. Achizitii prestari servicii din Austria

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Nov. 2010
Tags: pfa, tva

de Irina Coma, valabil la 10-Nov-2010Intrebare: Un PFA inregistrat ca platitor de TVA dar neinregistrat in ROI (cod invalid verificat in VIES) a primit o factura de reparatie auto de la o societate ...

de Irina Coma, valabil la 10-Nov-2010

Intrebare:


Un PFA inregistrat ca platitor de TVA dar neinregistrat in ROI (cod invalid verificat in VIES) a primit o factura de reparatie auto de la o societate din Austria, factura fara TVA. Cum se declara aceasta tranzactie in declaratiile 300 si 390?


Raspuns:


Ministerul Finantelor Publice a dat precizari,comunicand pe site-ul sau prin Circulara nr. 81544/11.10.2010, ca nesolicitarea inscrierii in ROI se sanctioneaza conform art. 219 (secund) din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscal, republicata, cu modificarile ulterioare, cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei, dar ca drepturile si obligatiile ce revin persoanelor impozabile care realizeaza operatiuni intracomunitare, cum sunt: exercitarea dreptului de deducere, aplicarea scutirilor de TVA pentru livrari intracomunitare de bunuri, obligatia depunerii deconturilor de TVA si declaratiei recapitulative, nu au suferit modificari ca urmare a intrarii in vigoare a OUG 54/2010 si nu sunt afectate de neinregistrarea in ROI a persoanelor care realizeaza operatiuni intracomunitare.

 
Prin urmare in cazul achizitiilor intracomunitare de bunuri persoanele impozabile din Romania, care nu s-au inregistrat in ROI nu figureaza in VIES ca avand cod valabil de TVA, chiar daca sunt inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, iar atunci cand primesc factura fara TVA din statul in care incepe transportul pentru ca furnizorul nu a verificat valabilitatea codului de TVA sau factura cu TVA, vor aplica TVA deoarece operatiunea este taxabila in Romania , vor inregistra TVA aferenta achizitiei intracomunitare de bunuri ca taxa colectata si ca taxa deductibila, in limitele si in conditiile stabilite la art. 145 - 147 (prim) din Codul fiscal, conform art. 157 alin. (2), vor depune declaratia recapitulativa conform art. 156 (patru) din Codul fiscal. Asadar aplicati taxarea inversa prin efectaurea notei contabile 4426 = 4427, declarati operatiunea la rd.7,7,1,7.1.1 si respectiv 19,19,.1,19.1.1 in Decontul de TVA, precum si in Declaratia 390.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "TVA aferenta. Achizitii prestari servicii din Austria":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016