Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Mult discutata taxa pe ambalaje care va insemna costuri uriase cu precadere pentru companiile din industria alimentara si Pharma s-ar putea amana pentru o luna sau doua.
Aceasta declaratie privind posibila prorogare a taxei a fost facuta saptamana aceasta de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, la Palatul Parlamentului, potrivit Bursa.ro:
"Am avut la nivel de ministru, saptamana trecuta, discutii (cu privire la taxa pe ambalaje n.r.). Este convocata maine (miercuri n.r.) o noua reuniune la nivel de secretar de stat. in opinia mea, trebuie neaparat sa se discute si cu sectorul, pentru ca sectorul industriei alimentare din Romania este cel mai afectat. Importatorii nu sunt atat de afectati. Scopul este sa se stabileasca la masa o taxa care sa poata fi platita de producatorii nostri fara a da faliment si in final sa se asigure parghiile necesare pentru reciclarea ambalajelor. Deocamdata, cum este legislatia prevazuta, nu avem certitudinea ca indiferent de ce suma platesc producatorii din industria alimentara, in final vom ajunge la scopul pe care ni l-am propus: reciclarea ambalajelor".
Totodata, acesta a concluzionat ca la baza acestei decizii a stat discutia avuta cu producatorii:
"Discutia pe care am avut-o cu producatorii nostri a fost prorogarea termenului cu o luna sau doua, pentru ca de la 25 ianuarie au obligatia sa achite 2 lei pe kilogram in plus fata de taxa pe care o plateau, iar la masa tratativelor trebuie sa se stabileasca o cifra acceptabila. Spre exemplu, producatorii au spus ca ar putea accepta undeva pana intr-un leu. Se va discuta concret. Ministerul Mediului este responsabil. Eu am solicitat producatorilor sa vina cu calcule clare, care sa indice impactul asupra lor si sa il prezinte Ministerului Mediului".
Saptamana trecuta, patronatele si sindicatele din industria alimentara au solicitat suspendarea obligatiei de plata a contributiei privind reciclarea ambalajelor pana la crearea unui cadru legislativ "transparent, echitabil si controlabil" pentru toti actorii din lantul de reciclare, informeaza Agerpres, solicitand totodata demiterea ministrului Mediului pentru proasta gestionare a sistemului de colectare si reciclare si lipsa de control a autoritatilor.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Cartea verde a contabilitatii
Mai multi reprezentanti din mediul de afaceri critica aceasta taxa si spun ca nu va face decat sa duca la falimentul multor companii din Romania.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Premierul Dacian Ciolos s-a intalnit cu reprezentanti ai administratiei SUA pentru consolidarea parteneriatului economicPlanuri noi pentru reducerea TVA. Ce spune MINISTRUL AGRICULTURIIPasul urmator: Taxarea inversa la legume?E oficial: regulile privind vanzarea terenurilor agricole catre persoane fizice s-au modificatPresiuni la Finante pentru reducerea TVA la alimenteUltimele articole
Noi masuri de relaxare, aplicabile de la 1 iulie. A fost prelungit programul teraselor si restaurantelorOFICIAL! Starea de alerta a fost prelungita cu 30 de zile in RomaniaMINISTRUL AGRICULTURII: Vom prinde intr-o ordonanta militara obligativitatea deschiderii pietelorMINISTRUL AGRICULTURII: Aproape o treime din dosare a fost deja procesata pentru plata in avans a subventiilorMINISTRUL AGRICULTURII: Incepand cu 16 octombrie se declanseaza campania de plati in avans a subventiilor in agriculturaArticole similare
Firmele de la Targul de Turism critica inspectia din timpul desfasurarii evenimentului: Ne-au facut sa parem evazionistiCheltuiala cu impozitul pe venitul suplimentar - energie electrica. Regim fiscalArenda platita in natura. Tratament fiscal TVAPromotii. Impozit pe profit. TVAPractici privind vanzarile cu pret redus. Care vor fi implicatiile fiscale si contabile?Ultimele articole
PFA infiintat in 2024. Taxe, impozite si declaratiiPersoane care obtin venituri din dividende si chirii. CAS, CASS si regim TVA in 2024Montare panouri fotovoltaice. Ce obligatii fiscale trebuie sa indeplineasca prosumatoriiCum a fost modificat Codul Fiscal prin HG 653/2023. Schimbarile, in vigoare din 4 august 2023TVA imobiliare 2023: 3 studii de caz importante pentru contribuabiliArticole similare
Pretul painii, majorat cu 15-35%. Patronat: Painea trebuie sa coste cat o tigaretaMinistrul Muncii: Se va organiza o bursa a locurilor de munca pentru romanii din diasporaPATRONATELE trag de maneca noul Guvern si cer reducerea TVA si CASEntitatile fara personalitate juridica: se apropie termenul pentru situatiile financiare anualeProtestul ia amploare: Zeci de mii de firme se opun sistemului Split TVAUltimele articole
Determinarea impozitului pe veniturile din salarii si asimilate salariilor si termenul limita de plata in 2022Ministrul Muncii anunta ca de la 1 ianuarie 2022 salariul minim va ajunge la 1.524 lei netFirmele cu lucratori la negru si cele care declara salarii mai mici vor fi verificate de Ministerul MunciiGuvernul anunta adoptarea primului set de masuri pentru reducerea efectelor COVID-19Salariul minim ar putea fi majorat la 2.284 lei (propunerea BNS)Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"