Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Mult discutata taxa pe ambalaje care va insemna costuri uriase cu precadere pentru companiile din industria alimentara si Pharma s-ar putea amana pentru o luna sau doua.
Aceasta declaratie privind posibila prorogare a taxei a fost facuta saptamana aceasta de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, la Palatul Parlamentului, potrivit Bursa.ro:
"Am avut la nivel de ministru, saptamana trecuta, discutii (cu privire la taxa pe ambalaje n.r.). Este convocata maine (miercuri n.r.) o noua reuniune la nivel de secretar de stat. in opinia mea, trebuie neaparat sa se discute si cu sectorul, pentru ca sectorul industriei alimentare din Romania este cel mai afectat. Importatorii nu sunt atat de afectati. Scopul este sa se stabileasca la masa o taxa care sa poata fi platita de producatorii nostri fara a da faliment si in final sa se asigure parghiile necesare pentru reciclarea ambalajelor. Deocamdata, cum este legislatia prevazuta, nu avem certitudinea ca indiferent de ce suma platesc producatorii din industria alimentara, in final vom ajunge la scopul pe care ni l-am propus: reciclarea ambalajelor".
Totodata, acesta a concluzionat ca la baza acestei decizii a stat discutia avuta cu producatorii:
"Discutia pe care am avut-o cu producatorii nostri a fost prorogarea termenului cu o luna sau doua, pentru ca de la 25 ianuarie au obligatia sa achite 2 lei pe kilogram in plus fata de taxa pe care o plateau, iar la masa tratativelor trebuie sa se stabileasca o cifra acceptabila. Spre exemplu, producatorii au spus ca ar putea accepta undeva pana intr-un leu. Se va discuta concret. Ministerul Mediului este responsabil. Eu am solicitat producatorilor sa vina cu calcule clare, care sa indice impactul asupra lor si sa il prezinte Ministerului Mediului".
Saptamana trecuta, patronatele si sindicatele din industria alimentara au solicitat suspendarea obligatiei de plata a contributiei privind reciclarea ambalajelor pana la crearea unui cadru legislativ "transparent, echitabil si controlabil" pentru toti actorii din lantul de reciclare, informeaza Agerpres, solicitand totodata demiterea ministrului Mediului pentru proasta gestionare a sistemului de colectare si reciclare si lipsa de control a autoritatilor.
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
SAF-T Ghid de raportare corecta
Mai multi reprezentanti din mediul de afaceri critica aceasta taxa si spun ca nu va face decat sa duca la falimentul multor companii din Romania.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Un nou proiect promite garantii de stat de pana la 80% fermierilor romani la achizitia de terenuriDragnea cere reducerea TVA la 5% pentru produsele bio si traditionale. Asociatiile Patronale: Aceasta cota ar majora preturile!Evaziunea in agricultura a depasit fondurile europene primitePresiuni la Finante pentru reducerea TVA la alimenteS-a modificat atribuirea certificatului de producatorUltimele articole
Noi masuri de relaxare, aplicabile de la 1 iulie. A fost prelungit programul teraselor si restaurantelorOFICIAL! Starea de alerta a fost prelungita cu 30 de zile in RomaniaMINISTRUL AGRICULTURII: Vom prinde intr-o ordonanta militara obligativitatea deschiderii pietelorMINISTRUL AGRICULTURII: Aproape o treime din dosare a fost deja procesata pentru plata in avans a subventiilorMINISTRUL AGRICULTURII: Incepand cu 16 octombrie se declanseaza campania de plati in avans a subventiilor in agriculturaArticole similare
Vanzare produse electrocasnice in leasing persoanelor fizice. Ce obligatii exista privind casa de marcat?Noutati legislatie fiscala 1-5 iunie - Monitorul OficialTranzactii imobiliare efectuate de o persoana fizica. Care sunt obligatiile TVA?Mai multe sustineri pentru TVA-ul verde. Declaratiile Dacianei SarbuCe declaratii fiscale depunem in luna iulie 2015 la Fisc?Ultimele articole
PFA infiintat in 2024. Taxe, impozite si declaratiiPersoane care obtin venituri din dividende si chirii. CAS, CASS si regim TVA in 2024Montare panouri fotovoltaice. Ce obligatii fiscale trebuie sa indeplineasca prosumatoriiCum a fost modificat Codul Fiscal prin HG 653/2023. Schimbarile, in vigoare din 4 august 2023TVA imobiliare 2023: 3 studii de caz importante pentru contribuabiliArticole similare
Evaziunea poate conduce la o greva fiscala a patronatelorPretul painii, majorat cu 15-35%. Patronat: Painea trebuie sa coste cat o tigaretaGuvernul anunta adoptarea primului set de masuri pentru reducerea efectelor COVID-19Reducerea TVA la produsele alimentare trebuie precedata de semnarea contractului colectiv de muncaCat au pierdut afacerile din turism din cauza neaplicarii legii voucherelor de vacanta?Ultimele articole
Determinarea impozitului pe veniturile din salarii si asimilate salariilor si termenul limita de plata in 2022Ministrul Muncii anunta ca de la 1 ianuarie 2022 salariul minim va ajunge la 1.524 lei netFirmele cu lucratori la negru si cele care declara salarii mai mici vor fi verificate de Ministerul MunciiSalariul minim ar putea fi majorat la 2.284 lei (propunerea BNS)Ministrul Finantelor: Scutirea IT-istilor de impozitul pe venit este abordarea corecta. Intentionam sa extindem si asupra altor domeniiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"