Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Depunerea cererilor privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor. Formular 230

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 29 Feb. 2016 Exclusiv
Tags: formular 230, impozit pe profit, veniturile din salarii, d230, completare declaratii

Reamintim mai jos prevederile legale in vigoare in ceea ce priveste depunerea cererilor privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor (formular 230), din Ordinul presedintelui ANAF nr. 4018 din 23 decembrie 2014:


- formularul se completeaza si se depune de catre persoanele fizice;
- contribuabilii care isi exprima aceasta optiune pot solicita directionarea acestei sume catre o singura entitate nonprofit sau unitate de cult;
- termenul de depunere este anual, pana la data de 25 mai a anului urmator celui de realizare a venitului;
- formularul se poate depune: in format hartie, la registratura organului fiscal competent;
prin posta, cu confirmare de primire; prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Facem precizarea ca, pentru comunicarea optiunii contribuabililor prin mijloace electronice de transmitere la distanta, acestia se pot inrola in spatiul privat virtual pe pagina de internet www.anaf.ro, de unde, dupa inregistrare, isi pot exprima on-line optiunea privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor, accesand sectiunea Declaratii – Completare declaratii – D230. Prin aceasta modalitate de depunere a cererilor se elimina timpul consumat pentru deplasarea la sediile unitatilor fiscale, se evita aglomeratia la ghiseele institutiei ori eventualele costuri generate de transmiterea cererilor prin posta cu confirmare de primire si, mai ales, se elimina riscul ca datele cu caracter personal sa fie folosite abuziv de persoane rau intentionate, fapt ce ar conduce la sesizarea organelor de urmarire penala.

Important! Potrivit Hotararii Guvernului nr. 1/2016 privind normele de aplicare a Codului fiscal, categoria entitatilor nonprofit care pot beneficia de aceasta facilitate cuprinde:

Asociatiile, fundatiile, organizatiile sindicale, patronatele, camerele de comert, partidele politice,
asociatiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariatilor, in masura in care, potrivit legilor proprii de organizare si functionare, desfasoara activitati nonprofit, iar sumele primite din impozit sunt folosite in acest scop.

Sursa: Administratia Judeteana a Finantelor Publice Valcea
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Depunerea cererilor privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor. Formular 230":
Rating:

Nota: 2.67 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016