Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Bugetul de stat va fi puternic influentat in acest an de majorarile salariale care vor conduce automat la presiuni fiscale si financiare pentru companiile mici si mijlocii din Romania. Aceste schimbari vor deveni din ce in ce mai puternice in 2017, fapt demonstrat de o analiza in domeniu intocmita recent de mai multi specialisti KeysFin.
"Chiar daca PIB-ul a crescut cu cate 8-9 miliarde de euro pe an, veniturile statului au ramas constante, la 23 de miliarde de euro. Presiunile de ordin fiscal si salarial vor afecta puternic bugetul de stat, asta daca nu se vor gasi solutii de eficientizare a cheltuielilor bugetare. Guvernul va avea de ales intre a face reforme, pentru a-si putea onora promisiunile, sau a-si extinde sursele de finantare. De remarcat, in context, ca, in ultimii 5 ani, autoritatile au imprumutat de la banci echivalentul a 20 de miliarde de euro. Cam cat am imprumutat de la FMI si BM pentru a iesi din criza", se arata in analiza citata de Agerpres.Printre provocarile si obstacolele economice importante la care trebuie sa ne asteptam in 2017 se numara moderarea consumului, incertitudinile legate de evolutia economica mondiala, lipsa continua de predictibilitate fiscala, cresterea inflatiei, cresterea principalelor valute si blocajul financiar persistent.
Acestia sunt totodata de parere ca investitiile pot ajuta dezvoltarea economica si ca sunt necesare mai ales in infrastructura. Potrivit acestora, constructia de autostrazi si reabilitarea retelei de transport pe calea ferata trebuie sa devina prioritare, afirma acestia.
De asemeneaza, citeaza Agerpres, referitor la cresterea economica, 53% dintre managerii chestionati estimeaza un avans al PIB-ului intre 4-4,1%, 28% dintre ei vad o evolutie intre 4,2 si 5%, in timp ce 13% cred ca PIB-ul va creste cu mai putin de 4%.

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile

Manualul Contabilului Incepator - stick USB
'Temperarea cresterii economice a fost semnalata, de altfel, de ultimele date publicate de Institutul National de Statistica. in trimestrul al III-lea, avansul economic s-a temperat la 4,4% fata de aceeasi perioada din 2015, dupa ce, in trimestrul anterior, PIB-ul crescuse la nivel anual cu 6%", precizeaza aceeasi analiza.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Schimbare destinatie punct de lucru. Cum ajustam TVA?Emiterea si transmiterea electronica a facturilorCNIPMMR nu sustine masura platii defalcate a TVAActivitati economice scutite de TVA fara drept de deducere a TVA. Persoana impozabila mixta. Pro rataImbunatatiri sediu social luat in comodat. Impozit pe profit si regimul TVAUltimele articole
PFA inregistrat in 2025. Va mai depune Declaratia Unica?Distribuire dividende. Pot fi distribuite neuniform dividendele?Ordinul 114/2025 a modificat Procedura de restituire a TVA aferenta anumitor achizitii de bunuri si servicii efectuate de entitati nonprofitSchema de ajutor introdusa prin HG 300/2024. Bugetul va fi suplimentat cu 750 milioane leiAchizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Articole similare
Senat: Reducerea TVA la alimente ramane valabilaCea mai recenta scrisoare de intentie negociata cu FMI ascunde impozite noi din 2014Senator UNPR: TVA de 5% e bun, dar nu-i momentul oportunZoom fiscal: Lupta impotriva evaziunii fiscale si cresterea gradului de PREDICTIBILITATE FISCALA, discutate in ECOFIN
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"