Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul a aprobat majorarea cuantumului ajutorului anual acordat veteranilor, vaduvelor si accidentatilor de razboi

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 11 Dec. 2018
Tags: ajutor anual pentru veterani, legea 44/1994, mmjs, veterani de razboi

Guvernul a aprobat, in sedinta de vineri, majorarea cuantumului ajutorului anual acordat veteranilor, vaduvelor si accidentatilor de razboi in afara serviciului ordonat, valoarea acestuia ridicandu-se, de la 370 de lei la 400 de lei.

Prin Legea nr.44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, se prevede ca aceste categorii de persoane vor primi anual un ajutor banesc pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice. Cuantumul ajutorului se stabileste anual, prin hotarare a Guvernului, in functie de evolutia preturilor si posibilitatile de sustinere din bugetul de stat.

Anul trecut, cuantumul ajutorului anual a fost de 370 lei/persoana si au fost 10.066 de persoane beneficiare.

Avand in vedere ca din datele transmise de Institutul National de Statistica rezulta ca preturile chiriei, energiei termice si energiei electrice au crescut cu aproximativ 10% in luna iulie a acestui an, fata de perioada similara a anului 2017, Guvernul a decis sa majoreze ajutorul acordat veteranilor, vaduvelor si accidentatilor de razboi.

Din datele transmise de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale (MMJS) rezulta ca de ajutorul anual vor beneficia 7.380 de persoane, din care 6.900 persoane platite de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, 247 de persoane platite de Ministerul Apararii Nationale, 232 de persoane platite de Ministerul Afacerilor Interne si o persoana platita de Serviciul Roman de Informatii.

Plata ajutorului anual se acorda veteranilor de razboi, vaduvelor de razboi precum si accidentatilor de razboi in afara serviciului ordonat  din bugetele aprobate Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne si Serviciului Roman de Informatii pe anul 2018.

”Va reamintesc faptul ca, la sedinta solemna de Guvern (...) la Alba Iulia, Executivul a decis o crestere semnificativa a indemnizatiilor pentru invalizii, veteranii si vaduvele de razboi. Este vorba despre o majorare in medie de aproape cinci ori a acestor indemnizatii: de la 259 la 1.500 lei lunar pentru cei incadrati in gradul I de invaliditate, de la 231 la 1.000 lei lunar pentru invalizii de razboi incadrati in gradul II de invaliditate, si de la 196 lei la 900 lei lunar pentru cei incadrati in gradul III de invaliditate. In cazul veteranilor de razboi si a vaduvelor de razboi, daca acestea din urma nu s-au recasatorit, majorarea este de la 161 la 600 lei lunar”, a declarat ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai.

Plata ajutorului anual din bugetul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale se efectueaza de catre casele teritoriale de pensii publice.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul a aprobat majorarea cuantumului ajutorului anual acordat veteranilor, vaduvelor si accidentatilor de razboi":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016