Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In ce monede nu e bine sa investesti in prezent

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 09 Aug. 2011
Tags: coroana norvegiana, francul elvetian, valute, investitori

Investitorii nu mai au incredere sa investeasca in acest moment in franc sau in yenul japonez. Pe pietele financiare, Elvetia si Japonia au stabilit saptamana trecuta o dobanda cheie apropiata de


Investitorii nu mai au incredere sa investeasca in acest moment in franc sau in yenul japonez. Pe pietele financiare, Elvetia si Japonia au stabilit saptamana trecuta o dobanda cheie apropiata de nivelul zero. Ce alte optiuni mai au astfel investitorii daca nici moneda euro si nici dolarul nu mai prezinta acum o stabilitate pentru investitii?

Pe piata valutara, potrivit declaratiilor facute de managerul de active Frankfurt Trust, pionii importanti ai acestui moment ar putea fi coroana norvegiana si dolarul din Australia si Noua Zeelanda. Datoriile in cazul acestor valute nu depasesc 48% din PIB, prin comparatie cu procentul de 60% din PIB inregistrat in cazul SUA,  77% in Marea Britanie si 79 % in Germania.

Astfel, dolarii Australiei si Noii Zeelande sunt, in afara de francul elevetian, singurele monede, care au crescut in ultimele 12 luni in topul celor 10 monede majore, urmarite de catre indexurile Bloomberg. Moneda Noii Zeelande a crescut cu 3% in ultima perioada, iar dolarul cu 2,6%.

Kiwi, asa cum e cunoscuta moneda Noii Zeelande, a urcat cu 3% in aceasta perioada, iar dolarul australian, cu 2,6%,potrivit indexurilor. Francul a crescut cu 27 de procente. Cererea mare de produse din partea Chinei a ajutat valutele celor doua tari sa inregistreze aceste cresteri in vreme ce si economia Chinei a cunoscut o crestere de 9,5% in ultimul trimestru al anului anterior.

Norvegia a inregistrat cel mai mare excedent guvernamental din orice tara evaluata AAA. Astfel, in 2011 acesta a fost de 10,5% din PIB, iar analistii estimeaza cresteri ale coroanei norvegiene, in raport cu dolarul, de peste 15 procente.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " In ce monede nu e bine sa investesti in prezent":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016