Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Casa de marcat sau incasare prin curier. In ce conditii se face vanzarea catre persoane fizice?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Nov. 2015 Exclusiv
Tags: casa de marcat, comertul, curieri, firme curierat, consumabile

In ce masura, in cazul in care in acelasi oras exista si si magazin, si agent comercial, este legal ca agentul comercial sa vanda marfa catre persoana fizica (sa intocmeasca factura) pe CNP si sa specifice ca incasarea se face prin virament bancar avand in vedere ca este ilegal sa se taie chitanta la persoane fizice?


Firma vinde consumabile stomatologice iar clientii persoane fizice sunt stomatologi care lucreaza la diferite cabinete sau clinici.

In conformitate cu prevederile art. 1 alin. (1) din OUG  28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Conform art. 2 lit. k), din OUG 28/1999 se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1):" comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda;"

Societatea dumneavoastra va emite factura pentru livrarea bunurilor la clienti (persoane fizice sau juridice), document insotitor al bunurilor livrate prin curier.

In concluzie, nu este obligatorie casa de marcat pentru comertul prin comis-voiajori (firme de curierat), in urmatoarele situatii: incasarea se efectueaza prin transfer bancar, prin card,  prin intermediul unei firme de curierat.

Societatea de curierat incaseaza banii pe baza documentului (propriu) "Chitanta ramburs cont colector" inscriind la rubrica explicatii " ramburs la factura nr. / din data de ../pentru clientul expeditor SC ......." sau persona fizica....

Pentru a desfasura acest gen de activitate trebuie sa aveti inserat in actul  constitutiv al societatii dvs. si  Codul CAEN 4791 " Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet".
In cazul in care societatea face direct livrarea bunului sau serviciului catre un client persoana fizica, iar incasarea se efectueaza in numerar,  atunci casa de marcat este obligatorie. Pentru incasarea la domiciliul clientilor, puteti sa utilizati o casa de marcat portabila.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dana Hristu - Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Casa de marcat sau incasare prin curier. In ce conditii se face vanzarea catre persoane fizice?":
Rating:

Nota: 4.57 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016