Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

De ce trebuie ratificat Acordul de imprumut intre Uniunea Europeana si BNR

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Dec. 2011 Exclusiv
Tags: asistenta financiara, acord stand-by, imprumutator, memorandum comisia europeana

Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.108/2011 privind ratificarea Acordului cadru de imprumut intre Uniunea Europeana, in calitate de imprumutator, Romania, in calitate de imprumutat si Banca Nationala a Romaniei, in calitate de agent al imprumutatului, in valoare de maxim 1.400.000.000 euro, semnat la Bucuresti la 28 iunie 2011 si la Luxemburg la 30 mai 2011 si a Memorandumului de intelegere intre Uniunea Europeana si Romania, semnat la Bucuresti la 28 iunie 2011 si la Bruxelles la 29 iunie 2011.


Data la care se implineste termenul constitutional pentru dezbatere si vot final este 7.02.2012

In cadrul ultimei evaluari a programului de asistenta financiara multilaterala derulat pe perioada 2009 - 2011 ce a avut loc cu ocazia misiunii comune a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene din perioada 25 ianuarie - 08 februarie 2011, in cadrul careia s-a efectuat ultima evaluare a programului de asistenta financiara multilaterala derulat pe perioada 2009 - 2011, s-a formulat propunerea ca, odata cu incheierea programului curent, Comisia Europeana sa analizeze solicitarea adresata de Romania, in cadrul reuniunii Comitetului Economic si Financiar din 10 ianuarie 2011, de alocare a unei asistente financiare pe termen mediu de tip preventiv in valoare de pana la 1,4 miliarde euro in cadrul facilitatii privind Balanta de Plati (BP), complementar sprijinului acordat de FMI prin intermediul noului Acord Stand-by (SBA), in valoare de 3,090 miliarde DST (aproximativ 3,5 miliarde euro), aprobat pe data de 25 martie 2011, acord care va fi considerat de autoritatile romane ca fiind tot de natura preventiva.

Comisia Europeana a dat curs solicitarii partii romane si, in baza Deciziei UE nr. 288/2011, Romania beneficiaza de asistenta financiara pe termen mediu de tip preventiv, disponibila spre activare pana la data de 31 martie 2013.

Pentru ca asistenta financiara sa intre in vigoare, pe langa adoptarea de catre Consiliul Uniunii Europene a deciziei sus-mentionate, este necesara ratificarea Acordului de imprumut si a Memorandumului de intelegere aferente asistentei, in valoare de pana la 1,.4 miliarde euro, precum si transmiterea Opiniei Juridice prin care se condirma ca toate conditiile constitutionale si legale necesare intrarii in vigoare a acestora si angajamentul valabil si irevocabil fata de toate obligatiile asumate de Imprumutat au fost indeplinite.

Forma propusa de initiator:

Articol unic - Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2011 privind ratificarea Acordului cadru de imprumut intre Uniunea Europeana, in calitate de Imprumutator, Romania, in calitate de Imprumutat si Banca Nationala a Romaniei, in calitate de agent al Imprumutatului, in valoare de maxim 1.400.000.000 euro, semnat la Bucuresti la 28 iunie 2011 si la Luxemburg la 30 iunie 2011 si a Memorandumului de intelegere intre Uniunea Europeana si Romania, semnat la Bucuresti la 28 iunie 2011 si la Bruxelles la 29 iunie 2011.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "De ce trebuie ratificat Acordul de imprumut intre Uniunea Europeana si BNR":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016