Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Voucherele de vacanta au scumpit cazarile cu 55%, fata de 2017 (portal de rezervari)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 23 Oct. 2019
Tags: vouchere de vacanta, cazare hotel, pret cazare

Utilizarea voucherelor de vacanta si cresterea cererilor de cazare, ca urmare a acestor facilitati acordate salariatilor, a dus la o majorare extraordinara a preturilor la cazare in hotelurile si pensiunile din Romania. Cresterea tarifelor a ajuns la 55% fata de anul 2017 si la 9% fata de anul precedent.

"Tichetele de vacanta au influentat pretul hotelurilor in 2019, Travelminit raportand o crestere de pret de 55% fata de 2017 si de 9% fata de 2018 pentru o noapte pentru doua persoane, iar pentru o familie cresterea este de 44% fata de 2017 si de 9% fata de 2018", se arata intr-un comunicat remis de Travelminit.ro.

In functie de pretul unui sejur de 3 nopti, cea mai scumpa destinatie din Romania in 2019 este Bucuresti (la o medie de 300 euro), urmat de litoral/Delta Dunarii (cu o medie a preturilor de 287 euro) si statiunile balneoclimaterice (unde media este de 240 de euro pe sejur). 
 
Printre cele mai scumpe unitati de cazare se numara apartamentele, care pot acomoda un numar mai mare de persoane, unde media preturilor este de 76 euro pe noapte, urmate de camerele de hotel cu un pret de aproximativ 68 euro pe noapte si apoi urmeaza pensiunile si cabanele unde pretul mediu pe camera/noapte este de 49 euro pe noapte.
 
Numarul rezervarilor din primele 9 luni ale acestui an s-au triplat fata de numarul rezervarilor din aceeasi perioada a anului 2017 pe platforma de rezervari hoteliere Travelminit. De asemenea si numarul de nopti pentru care s-au facut rezervari s-a dublat in 2019, fata de 2017.

"Rezervarile hoteliere in Romania clar au fost puternic influentate de posibilitatea folosirii voucherelor de vacanta. Nu numai ca romanii au rezervat intr-un numar mai mare, dar opteaza pentru hoteluri mai bune si servicii suplimentare. Asa se face ca Travelminit.ro si-a dublat valoarea rezervarilor in ultimii doi ani. Daca in 2018 valoarea totala a rezervarilor pe Travelminit.ro era de 6 milioane euro, in 2019 rezervarile pana in luna septembrie totalizeaza deja peste 12 milioane de euro, urmand sa ajunga la 15 milioane de euro pana la finalul anului", arata Rigo Ferenc, CEO si fondator Travelminit.ro, citat de Agerpres.ro.
 
Oferta Travelminit.ro contine 3.500 de proprietati din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeti, cabane si campinguri din toate regiunile tarii.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Voucherele de vacanta au scumpit cazarile cu 55%, fata de 2017 (portal de rezervari)":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016