Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fiscalitate: Comisia lanseaza o dezbatere pe tema viitorului taxei pe valoarea adaugata (TVA) Comisia Europeana a lansat astazi o ampla consultare publica pe tema consolidarii si imbunatatirii ...
Fiscalitate: Comisia lanseaza o dezbatere pe tema viitorului taxei pe valoarea adaugata (TVA)
Comisia Europeana a lansat astazi o ampla consultare publica pe tema consolidarii si imbunatatirii sistemului de TVA din Uniunea Europeana, in beneficiul cetatenilor, al societatilor comerciale si al statelor membre.
Scopul consultarii este de a le oferi partilor interesate ocazia de a-si exprima opiniile cu privire la problemele care exista in acest moment in domeniul TVA si de a propune solutii la acestea. Comisia va folosi informatiile primite in urma acestei consultari pentru a decide care este cea mai adecvata abordare pentru a crea un sistem de TVA stabil, solid si eficient.
Comisarul pentru impozitare, Algirdas Šemeta, a declarat: „Avem nevoie de un sistem de TVA pentru secolul XXI: simplu, modern si eficient. TVA este platita de cetateni, colectata de societatile comerciale si o sursa principala de venit pentru statele membre, asadar este o chestiune de interes general. Invit toate partile interesate sa isi exprime opiniile in cadrul acestei consultari, pentru ca viitorul sistem de TVA sa functioneze mai bine pentru toti”.
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Manual de politici contabile - Stick USB
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
De ce este necesara revizuirea sistemului de TVA?
TVA a fost introdusa in Uniunea Europeana acum mai bine de 40 de ani, intr-un moment in care piata era foarte diferita de cea din zilele noastre. In ciuda eforturilor facute de-a lungul anilor de a moderniza si simplifica treptat sistemul de TVA, este limpede ca acesta nu mai raspunde nevoilor unei economii moderne, bazate pe tehnologie si al carei motor il reprezinta serviciile. Din cauza complexitatii sistemului de TVA actual, costurile si sarcinile care le revin contribuabililor si administratiilor sunt nejustificate, la fel si obstacolele create pe piata interna. In plus, sistemul de TVA are unele puncte slabe care il fac vulnerabil la frauda si evaziune. De aceea, el trebuie sa faca obiectul unei revizuiri in profunzime.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
TVA-ul platit in alte state membre. Cum se recupereaza?Lucrari de modernizare. Ajustare TVARomania are in continuare un deficit major de colectare a TVA-uluiCalendar ANAF: Pana pe 20 octombrie contribuabilii trebuie sa depuna notificarea pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasareFormularul 094 trebuie depus de persoanele impozabile pana pe 25 ianuarie 2022Ultimele articole
ATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?Grup fiscal. Cine are obligatia de a raspunde la Notificarea de conformare e-TVAImpozitare autoturisme de lux si completarea Declaratiei 216Doua situatii in care se poate modifica perioada fiscala pentru TVA de la trimestru la lunaCalendar ANAF: 3 declaratii importante au ca termen limita data de 31 octombrie 2024Articole similare
COMISIA EUROPEANA propune noi fonduri pentru a facilita investitiile pe termen lungPietele de consum 2014: Conditiile de piata pentru consumatori se imbunatatescContaUtil: Intarirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economiciCOMISIA EUROPEANA modifica dreptul european al societatilor comerciale si guvernanta corporativaCine a propus de trei ori ca TVA la incasare sa fie optionalaUltimele articole
Pragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CIMM Plus a fost aprobat de Guvern: Bugetul de 12,5 miliarde lei va sprijini 11.500 companii Guvernul a decis! 2 mai, 16 august si 27 decembrie 2024 vor fi zile libere pentru salariatii din sectorul publicAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"