Tags: pfa/ii/if in 2021, tot ce trebuie sa stii despre pfa in 2021, taxe si impozite, deduceri pfa
Sunteti PFA/II/IF? Un consultant a identificat pentru dvs. portite legislative care va ajuta sa castigati mai mult, in conditii de haos fiscal si legislativ!
Legislatia referitoare la PFA era imprastiata in mai multe acte normative, iar in decembrie 2020 au aparut si mai multe legi, ordonante, norme si precizari; parca e un facut: la cea mai simpla forma de activitate – fie ca este PFA sau II/IF – reglementarea este mai complexa decat la SRL. Este tot mai greu de inteles si, implicit, generatoare de mari probleme – lucru dovedit fara niciun dubiu de multitudinea de intrebari concrete, la obiect, sosite pe adresa Grupului nostru de consultanta.
Un specialist de top, consultantul in afaceri Horatiu Sasu, a avut insa rabdarea sa analizeze cu profesionalism, rand cu rand, sa faca niste corelatii mai putin evidente intre anumite prevederi si sa identifice astfel strategii perfect legale pentru ca dvs.:
-sa platiti dari minime catre Stat;
-sa primiti bani de la Stat (da, se poate - in 2021!);
-sa pastrati in propriul buzunar cat mai mult din banii munciti de dvs.;
-sa stiti cu ce bunuri raspundeti (in 2021 avem o prevedere periculoasa.
Daca pana in 2020 PFA-urile isi puteau limita raspunderea, printr-un artificiu, in 2021 titularul PFA raspunde din nou cu averea intreaga. Din nou, prin alt artificiu legal, puteti sa evitati asta! Care este situatia la II/IF?);
-sa aplicati in favoarea dvs. regulile jocului privind regimul cheltuielilor deductibile;
-sa platiti taxe mai putine sau chiar deloc cand vine vorba despre controversatele contributii;
-sa jonglati in avantajul dvs. cu normele de venit;
-sa aplicati corect noutatile lui 2021… care ii incurca si pe cei mai experimentati.
Veti gasi aici exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata, care acopera absolut toate aspectele functionarii unei PFA sau unei Intreprinderi individuale ori familiale: venituri, cheltuieli, impozite, contributii, dar si depunerea Declaratiei unice si gestionarea relatiei cu organele de control. Tehnici. Nuante legislative salvatoare. "Portite" ascunse in textul de lege adresat PFA va scapa acum de cosmarul fiscal!
Atentie!
Continutul lucrarii
"PFA/II/IF 2021. Taxe, impozite, deduceri" este in curs de actualizare conform noilor reglementari ale Codului fiscal 2021 si va fi disponibil dupa data de 1 februarie 2021.
Horatiu SASU, jurist si economist, consultant in afaceri, va ofera acum, in colaborare cu Rentrop&Straton, UNICA lucrare a momentului centrata pe lamurirea aspectelor legislative care hotarasc soarta unei PFA:
PFA/II/IF 2021. Taxe, impozite, deduceri!
Lucrarea abordeaza problemele aparute din perspectiva dvs., a contribuabilului HOTARAT sa-si SALVEZE, ba chiar sa isi DEZVOLTE AFACEREA! In concluzie, lucrarea s-ar mai putea numi si: Ce ai de facut ca PFA pentru A TE SALVA si chiar a PROSPERA dar FARA GRIJI!
Comandati acum
PFA/II/IF 2021. Taxe, impozite, deduceri conform modificarilor Codului Fiscal! Aflati TOATE metodele prin care puteti pastra in buzunar cat mai multi bani munciti de dvs.! Invatati sa profitati de fiecare virgula din textul legii! Cel mai iscusit consultant in afaceri va salveaza acum afacerea!
Din sumar: „PFA/II/IF 2021. Taxe, impozite, deduceri!”:
1 PFA/II/IF cu solutii si dezavantaje si noutati in 2021
2 Maximizarea profitului si minimizarea impozitelor
2.1. Venituri pe care legea le ia sau nu (!) in considerare
2.2. Cheltuielile – cheia optimizarii (cum le cresti legal; cum transferi cheltuieli pe PFA/II/IF)
2.3. Contributii la minim - ce presupune aceasta?
2.4. Justificati cheltuielile ca sa nu aveti probleme! Cum?
2.5. Cum sa nu depasesti plafonul de TVA, indiferent cat incasezi
2.6. Impozitare la profit sau la norma? Alege varianta cea mai potrivita!
2.7. Declaratia unica: ce s-a mai inventat, cand o depunem, ce scriem in ea?
2.8. Indemnizatiile pentru afectarea activitatii de catre Covid: se dau si in 2021? In ce conditii?
2.9. Ce faci daca ai primit bani de la stat in 2020?
3 Decizii corecte (cu implicatii fiscale) privind eventualii salariati - inclusiv harababura cu salariile minime de trei feluri, contributii ba scutite, ba nu, o capcana care iti incarca nota de plata catre Fisc daca nu esti atent.
4 Activitatea dependenta – Capcane usor de ocolit si impozite mici! Iata ce ai de facut
5 Cum te lupti cu organele de control, cum contesti amenzile, ce faci ca sa reusesti sa reduci din sumele stabilite suplimentar de organul fiscal
6 Cum sa scapi de acuzatia de evaziune fiscala (bineinteles, acuzatie abuziva)
7 Ramai cu bani, dar Fiscul vegheaza: nu a putut sa iti ia impozite la maxim, iti confisca averea. Ce lege il lasa si ce ai de facut? Ce gasesti in textele mai vechi, dar si in noile modificari, in favoarea TA?
8 Stii ce sa faci ca sa nu platesti impozite cand nu mai ai activitate? In 2021 s-a modificat usor regimul contributiilor…
9 PFA – IF – microintreprindere (SRL) – pana la urma ce e mai bine?
Cititi pe larg legislatia explicata de specialisti, dar si exemplele practice de la fiecare capitol.
In total - peste 130 de pagini dedicate exclusiv organizarii ca PFA, singura lucrare de acest gen din Romania.
De ce ar trebui sa spuneti "DA!" URGENT? 3 motive capitale
1 Aceasta este UNICA lucrare care „despica firul textului de lege in 16” pentru a cauta nuante si „portite” legislative prin care sa va strecurati, daca vreti sa va fie mai bine Este SINGURA care va dezvaluie:
-cum puteti plati pe minim darile catre stat si pastra cat mai multi din banii munciti de dvs., in propriul buzunar
-cum puteti sa primiti LEGAL bani de la Stat in 2021
-care sunt regulile jocului privind regimul cheltuielilor deductibile
-cum sa platiti taxe mai putine sau chiar deloc cand vine vorba de controversatele contributii 2021 a redevenit interesant pentru PFA-uri si, -in anumite conditii si pentru II/IF
-cum sa jonglati cu normele de venit astfel incat dvs. sa fiti cel avantajat
-facilitate fiscale care se prelungesc in 2021
-ce decizie sa luati ACUM pentru a supravietui noilor reglementari fiscale
-cum alegeti corect intre PFA/II/IF si SRL? Ce renteaza? Cele 7 criterii care sprijina alegerea dvs. corecta
-cum lichidati avantajos (chiar daca pare paradoxal) PFA/II/IF, daca ati ajuns la concluzia ca nu mai merge...
2 Autorul lucrarii este Horatiu Sasu, jurist si economist, consultant in afaceri, un autor curajos care nu se sfieste sa faca legaturi intre aspectele favorabile dvs., dar imprastiate in diferite legi, ordonante, hotarari, „precizari”, sa compare, sa coroboreze pentru dvs. articole de lege! Orientat intotdeauna spre beneficiul contribuabilului, reuseste sa interpreteze textul de lege si sa scoata acum din el toate variantele avantajoase pentru dvs.! Doar aici gasiti argumente legale si „portite legislative” salvatoare pentru buzunarul dvs.!
Ele te-ajuta:
-sa cunoasteti toate subtilitatile legii
-sa profitati de ele si sa salvati bani
-sa fiti aparat in fata inspectorilor ANAF si ferit de amenzile lor deloc mici!
3 Lucrarea apare in tiraj limitat (doar 2.000 de exemplare!) si beneficiaza de oferta speciala doar 48 de ore! Asadar...
de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare:
Titularul unei intreprinderi individuale realizeaza deplasari in strainatate. Pentru transportul pe teritoriul Romaniei catre aeroport la plecare si de la aeroport spre casa la intoarcere apeleaza la servicii de ridesharing (Uber, Bolt). Facturile sunt intocmite cu datele intreprinderii individuale si sunt achitate folosind cardul acesteia.
Aceste facturi sunt emise de Bolt / Uber in numele unei firme din Romania.
Intrebarea mea este daca acestea ar trebui...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Demolare casa in vederea construirii unui bloc pentru generare de venituri.
In 12.2020 societatea a achizitionat o casa de la o persoana fizica. In prezent societatea s-a decis sa demoleze casa si sa construiasca un bloc pentru generare de venituri.
Care va fi monografia contabila pentru demolarea casei, a cheltuielilor cu demolarea si a autorizatiei de demolare?
Cum se va inregistra valoarea ramasa neamortizata a casei?
Toate...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Un cabinet individual de psihologie achita anual o taxa (cotizatie) catre Ministerul Transporturilor, in vederea prelungirii autorizatiei de functionare pentru emiterea de avize psihologice in domeniul psihologiei transporturilor.
Ministerul Transporturilor nu a revenit cu factura pentru aceasta cotizatie achitata la inceputul anului. Poate fi considerata deductibila cheltuiala numai in baza ordinului de plata in care este facuta mentiunea "Cotizatie...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
In data de 16.10.2024 se primeste prin SPV o factura emisa de un furnizor cu data de 30.09.2024. Cum se procedeaza cu facturile transmise de furnizori dupa expirarea termenului legal de 5 zile calendaristice?
Putem sa inregistram factura pe luna septembrie sau trebuie sa o inregistram pe luna octombrie?
Multumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Societatea (companie de productie) acorda bunuri angajatilor (produse chiar de companie). Care este baza de aplicare a impozitelor si contributiilor, cu alte cuvinte care este pretul pietei pentru produsele acordate avand in vedere ca societatea vinde produse doar catre distribuitori si alte persoane juridice, nu direct consumatorilor? Este corect sa consideram pretul pietei - valoarea neta de vanzare (NSV - net sales value) - adica valoarea de vanzare catre clienti (persoane...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<