Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a aplicat in luna octombrie peste 1500 de amenzi agentilor comerciali, in suma totala ce a depasit 4 milioane lei, pentru nereguli precum sustragerea de la ...
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a aplicat in luna octombrie peste 1500 de amenzi agentilor comerciali, in suma totala ce a depasit 4 milioane lei, pentru nereguli precum sustragerea de la plata taxelor si impozitelor sau tranzactii fictive.
ANAF, prin intermediul organelor de inspectie fiscala din cadrul structurilor teritoriale si centrale, a efectuat, in luna octombrie 2009, 6.588 actiuni la contribuabili persoane juridice, din care:
- 2.239 inspectii fiscale partiale;
- 1.860 inspectii fiscale generale;
- 963 controale inopinate;
- 854 controale incrutisate;
- 672 cercetari la fata locului.
In urma constatarilor organelor de inspectie fiscala, au fost stabilite sume suplimentare la bugetul general consolidat in valoare de peste 582 milioane lei.
Totodata, pentru deficientele constatate au fost aplicate 1.522 de amenzi contraventionale in suma totala de peste 4 milioane lei si au fost inaintate organelor abilitate in vederea continuarii cercetarilor 160 sesizari penale pentru un prejudiciu de peste 355 milioane lei.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Cartea Verde a Contabilitatii
Principalele deficiente constatate, care au condus la calcularea de obligatii fiscale suplimentare si respectiv, aplicarea de amenzi contraventionale si intocmirea de sesizari penale, au fost: sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip ”fantoma”, efectuarea de tranzactii fictive.
Actiunile de control desfasurate de inspectorii fiscali au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce elemente obligatorii dispar din Formularul 088?Zoom fiscal: Modificarile Codului fiscal referitoare la TVA si accizeCalendar ANAF: Obligatii fiscale cu termen la 27 septembrie 2010Depunere online: cum procedam cu declaratiile fiscale pentru mai multe companii?Societate din Romania, cu angajati intr-un stat UE: Impozit pe venit si contributii socialeUltimele articole
Declaratia Unica in 2025. Principalele modificari fata de vechiul formularFormularele de inregistrare fiscala vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua impozite noiSAF-T, obligatoriu de la 1 ianuarie 2025 pentru contribuabilii mici. Ce perioada de gratie se aplicaPFA care a estimat alte venituri pentru 2024. In ce conditii se depune Declaratia Unica rectificativaSAF-T: Noi categorii de contribuabili vor fi EXCEPTATE de la depunerea D406Articole similare
Noi prevederi MFP privind corectia erorilor din documentele de plata intocmite de contribuabili pentru plata obligatiilor bugetareProiectul care majoreaza cu peste 16 la suta taxele pentru anul fiscal 2013Codul Fiscal 2010 TITLUL II - Capitolul V - Plata impozitului si depunerea declaratiilor fiscale7 lucruri esentiale de care sa tii cont atunci cand alcatuiesti balanta contabilaATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?Ultimele articole
Noutati privind salariile si beneficiile extrasalariale in 2025E-Factura in 2025: De la 1 ianuarie 2025 sistemul este obligatoriu in relatia B2CE-TVA: Ar putea fi PROROGATA pana la 1 iulie 2025 obligatia de transmitere a verificarii diferentelor la RO e-TVAAspecte de avut in vedere dupa inregistrarea in scopuri de TVAAMENZIle ajung pana la 100.000 lei pentru nerespectarea unor dispozitii introduse prin OUG 125/2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"