Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Diferente de impozit pe profit pentru anii fiscali anteriori. In ce declaratie se evidentiaza sumele

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Ian. 2022
Diferente de impozit pe profit pentru anii fiscali anteriori. In ce declaratie se evidentiaza sumele
Tags: impozit pe profit, declaratia 101, inspectie fiscala

In perioada 2017-30.09.2021 am avut inspectie fiscala pe impozit pe profit. S-a stabilit impozit pe profit suplimentar pe 2021, suma de 82.500 de lei. Restul de 57.500 de lei este suma stabilita in plus aferenta anilor 2017, 2018, 2019 si 2020.

Cum se va declara in 101 suma de 57.500 in anul 2021? Rectificativa nu se poate face in perioada inspectiei fiscale. Suma de 82.500 se inregistreaza la pozitia 51 unde specifica clar sume stabilite in plus in urma controlului pentru anul fiscal de raportare in Declaratia 101. Sumele au fost trecute de ANAF si in fisa rol. Cum se declara sumele din ceilalti ani in Declaratia 101?
 
Raspunsul expertului contabil Vera Constantin:

Conform art. 105 alin. (5) din Codul de procedura fiscala declaratia de impunere nu poate fi depusa si nu poate fi corectata dupa anularea rezervei verificarii ulterioare.
 
Alin. (6) stabileste ca, prin exceptie de la prevederile alin. (5), declaratia de impunere poate fi depusa sau corectata dupa anularea rezervei verificarii ulterioare in urmatoarele situatii:
 
a) in situatia in care corectia se datoreaza indeplinirii sau neindeplinirii unei conditii prevazute de lege care impune corectarea bazei de impozitare si/sau a creantei fiscale aferente;
 
b) in situatia in care prin hotarari judecatoresti definitive s-au stabilit in sarcina platitorului obligatii de plata reprezentand venituri sau diferente de venituri catre beneficiarii acestora care genereaza obligatii fiscale aferente unor perioade pentru care s-a anulat rezerva verificarii ulterioare.
 
Avand in vedere aceste prevederi, consider ca pentru sumele individualizate in decizia de impunere emisa in urma inspectiei fiscale nu se depune Declaratia 101 rectificativa, deci diferentele de impozit pe profit pentru anii fiscali anteriori nu se inscriu in formularul 101, decat in cazul in care s-au inregistrat prin cheltuieli.
Evidentiati in D101 strict suma din anul 2021 la randul 51.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Diferente de impozit pe profit pentru anii fiscali anteriori. In ce declaratie se evidentiaza sumele":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016