keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Declaratia 392 B si Completare Jurnal de cumparari. Ce declaratii depune o firma?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Mar. 2014 Exclusiv
Tags: tva, declaratia 392 b, jurnal de cumparari, opanafnr93/2014, formular, dividende, achizitii

In cazul in care cifra de afaceri la finele anului 2013 este mai mare de 35.000 euro, dar mai mica de 65.000 de euro, vom stabili ce declaratii trebuie sa depuna o firma si daca in jurnalul de cumparari se vor inregistra achizitiile de la platitorii TVA cu suma totala sau daca se va selecta separat TVA-ul.



In conformitate  cu OPANAF  nr. 93/2014, pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de declaratii informative:
 
 Formularul „Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul ....", cod 392B, se completeaza de catre persoanele impozabile care, la 31 decembrie a anului de referinta, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, nu erau inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art.153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si a caror cifra de afaceri realizata la acea data, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 220.000 lei.

Formularul 392 B cuprinde urmatoarele informatii:

- suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii catre persoane inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal;

- suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii catre persoane care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal;

- suma totala si taxa aferenta achizitiilor de la persoane inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal;

- suma totala a achizitiilor de la persoane care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal.

Declaratia nu se depune in situatia in care persoanele impozabile nu au desfasurat in anul de referinta livrari de bunuri si prestari de servicii in interiorul tarii si/sau achizitii efectuate din tara.

Prin urmare, daca societatea a efectuat achzitii de bunuri si servicii in anul 2013, avea obligatia de a depune formularul 392 B pana pe data de 25 februarie  2014 inclusiv.

In Jurnalul de cumparari inregistrati suma inclusiv TVA, avand in vedere ca nu sunteti inregistrat in scopuri de TVA, insa pentru completarea formularului 394 trebuie sa insumati sumele din Jurnalul de cumparari de la platitorii de TVA (cod RO la inceputul codului de inregistrare fiscala) si sa deduceti suma TVA (ex. 100 lei x 24/124).

In ceea ce priveste declaratiile de depus, in afara celor din vectorul fiscal (impozit  microintreprinderi, salarii, contributii sociale, TVA - daca depasiti plafonul de scutire -220.000 lei) in cazul in care societatea are de exemplu contracte cu persoane nerezidente pentru servicii efectuate pe teritoriul Romaniei de catre nerezidenti, trebuie sa mai depuna "Declaratie de inregistrare a contractelor/documentelor care justifica prestarile efective de servicii pe teritoriul Romaniei, initiale/aditionale (conexe), incheiate cu persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente", in conformitate cu prevederile art. 8 alin. 7^1 din Codul fiscal si OPANAF 1400/2012 si in cazul in care a distribuit dividende in situatiile financiare ale anului 2012, avea obligatia depunerii formularului 205 pana la data de 28.02.2014. Impozitul pe veniturile nerezidentilor si impozitul pe dividende se declarau si prin formualrul 100.


Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016