Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Garantii de buna executie, inregistrare in jurnal de cumparari si in decontul de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Dec. 2019 Exclusiv
Tags: garantii de buna executie, decont tva, jurnal de cumparaturi

In cazul garantiilor de buna executie trecute in minus pe facturi, exista obligatia de a se evidentia in Jurnale si respectiv in D 300? Despre acest subiect va vorbi unul dintre consultantii nostri fiscali in cele ce urmeaza.

Raspunsul specialistului


Din punct de vedere al taxei, garantii de buna executie nu sunt operatiuni impozabile , avand in vedere ca nu reprezinta o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, asa dupa cum se mentioneaza la art. 268 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal. 
 
Potrivit prevederilor pct. 101 alin (8) din Normele metodologice, date in aplicarea art. 321 din Codul fiscal, fiecare persoana impozabila poate sa isi stabileasca modelul documentelor pe baza carora determina taxa colectata si taxa deductibila conform specificului propriu de activitate, dar acestea trebuie sa contina informatiile minimale stabilite la alin. (2)-(7) si sa asigure intocmirea decontului de taxa prevazut la art. 323 din Codul fiscal.
 
Potrivit prevederilor din OPANAF 2227/2019 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata", Nu este obligatorie inscrierea in decont a sumelor care nu sunt incluse in baza impozabila.
 
In concluzie, apreciez ca nu este obligatoriu sa inregistrati in jurnalul de cumparari respectiv in decontul de TVA sumele reprezentand garantii de buna executie, avand in vedere ca acestea nu sunt incluse in baza impozabila a taxei pe valoarea adaugata. 
 
Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Garantii de buna executie, inregistrare in jurnal de cumparari si in decontul de TVA":
Rating:

Nota: 4.38 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016