Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Deconturi false de TVA in valoare de peste 2,5 milioane de euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Mar. 2011
Tags: decont tva, ilegal, judetul ilfov, masuri asiguratorii, metale neferoase usoare

Inspectorii fiscali ai Directiei Generale a Finantelor Publice (D.G.F.P.) Ilfov au identificat, in cadrul actiunilor de control asupra societatilor comerciale care solicita rambursare de TVA, mai ...


Inspectorii fiscali ai Directiei Generale a Finantelor Publice (D.G.F.P.) Ilfov au identificat, in cadrul actiunilor de control asupra societatilor comerciale care solicita rambursare de TVA, mai multe firme care au incercat fraudarea bugetului de stat prin rambursari necuvenite de taxa pe valoare adaugata ce totalizau 10.760.000 lei (peste 2,5 milioane de euro)

Astfel, la o firma din comuna 1 Decembrie cu obiect de activitate productia de bauturi nelacoolice s-a constatat tentativa de obtinere de rambursare de TVA in suma de aproape 960.000 lei pe baza unei operatiuni fictive cu scopul de a compensa debite catre bugetul statului ce totalizau 1.025.000 de lei. Mai exact, firma ilfoveana inregistrase in contabilitate achizitia unui echipament, care nu se afla fizic in locatia de productie si care, in fapt, a fost achizitionat de la o firma de tip fantoma. Urmare celor constatate a fost respinsa cererea de rambursare si s-a dispus instituirea de masuri asiguratorii pentru sumele datorate bugetului de stat.

De asemenea, la o firma din comuna Vidra avand obiect de activitate recuperarea materialelor reciclabile s-a constatat incercarea de obtinere frauduloasa a rambursarii de TVA in suma de 986.000 lei. Din verificarile ulterioare a reiesit ca, in plus, firma in cauza nu functiona la sediul declarat, pe numele societatii Garda Financiara Ilfov intocmise in anul 2010 o sesizare penala, iar din luna octombrie 2010 firma era declarata inactiva. In consecinta a fost respinsa cererea de rambursare, iar D.G.F.P. Ilfov a intocmit o sesizare penala pe numele administratorului.

Totodata, in cazul unei firme din orasul Buftea, cu obiect de activitate taierea si rindeluirea lemnului, s-a constatat ca a fost depusa o cerere de rambursare de TVA in suma de 7.685.000 lei care nu avea in spate tranzactii reale. Verificarile derulate impreuna cu Directia generala de coordonare a inspectiei fiscale din cadrul A.N.A.F. au evidentiat un lant de 6 firme prin intermediul caruia erau inregistrate consecutiv tranzactii fictive cu scopul de a se extrage TVA prin optiuni de rambursare.

Sursele primare de 'marfa' erau doua firme de tip fantoma. In consecinta a fost respinsa cererea de rambursare s-a dispus instituirea masurilor asiguratorii in cazul firmelor implicate pentru un prejudiciu total de 12.852.000 lei si continuarea cercetarilor.

O alta retea constituita cu scopul fraudarii bugetului de stat a fost identificata pe raza judetelor Ilfov si Calarasi in urma a 10 controale incrucisate efectuate de D.G.F.P. a judetului Ilfov impreuna cu D.G.F.P. a judetului Calarasi si cu Directia Generala de Coordonare a Inspectiei Fiscale din A.N.A.F. Reteaua era compusa din 4 furnizori fictivi (societati de tip fantoma) de produse agricole, 3 transportatori si un cap de pod, o firma din comuna Vidra, constituita cu scopul obtinerii ilegale de rambursare de TVA. Firma ilfoveana depusese o cerere de restituire de taxa pe valoare adaugata in suma de 983.000 lei.

De asemenea, in comuna Jilava a fost identificata o societate comerciala apartinand unei firme italiene si administrata de un cetatean italian, care a solicitat rambursare de TVA in urma unor tranzactii fictive cu firme de tip fantoma. Firma ilfoveana, cu obiect de activitate turnarea metalelor neferoase usoare, se afla in procedura de insolventa din luna ianuarie 2011. Prin cererea de rambursare fara acoperire se solicita restituirea unei sume de 146.000 lei, dar verificarile ce au urmat au scos la lumina existenta unui numar mai mare de astfel de cereri de rambursare pentru care cercetarea se afla in derulare. (Sursa: ANAF)
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Deconturi false de TVA in valoare de peste 2,5 milioane de euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016