Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce efecte va avea reintroducerea declaratiei anuale de venit?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: declaratia anuala de venit, taxe locale, ponta, anaf, declaratiei anuale de venit

In opinia premierului Victor Ponta, reintroducerea declaratiei anuale de venit pentru cetateni ar putea determina reducerea birocratiei si combaterea evaziunii fiscale.



"Acum, in Romania, oamenii se duc la primarie pentru taxe locale, se duc si la ANAF. Pentru a reduce birocratia, ai o singura declaratie, nu cinci declaratii. Asa se face in America, Germania, Franta. in acelasi timp, poti sa combati evaziunea fiscala pentru ca de aia te trezesti in Romania ca isi face unul trei case si isi cumpara cinci masini si nu are niciun venit in anul respectiv. Apoi, in proiectul noului Cod fiscal, toate contributiile se plafoneaza la cinci salarii medii. Nu mai e contributie din tot salariul, or, pentru asta inseamna ca trebuie sa facem niste reglaje", a declarat Ponta la Parlament, citat de Agerpres.

Acesta a adaugat ca, totodata, se doreste extinderea proiectelor-pilot din Bucuresti si judetul Ilfov unde cetatenii isi pot plati taxele online, astfel incat acest serviciu sa fie disponibil si pentru restul tarii.

"Ideea este sa nu mai trimitem oamenii sa plateasca taxe locale separat, la bugetul de stat separat, ci sa plateasca intr-un singur loc. in acest moment exista proiectul-pilot facut la autoritati locale si la ANAF, dar e pilot. Trebuie extins softul in asa fel incat un cetatean sa nu mai mearga cu hartii. (...) Sa intri online, asa cum se intampla la Bucuresti si la Ilfov, sa intri in toata tara online si, in al doilea rand, sa nu mai platesti in mai multe locuri, sa le platesti intr-un singur loc si de acolo sa imparta ANAF mai departe taxe locale si taxe la buget. in al treilea rand, combati evaziunea fiscala", a mai spus premierul, citat de aceeasi sursa.

De asemenea, acesta a declarat ca subiectul reintroducerii declaratiei anuale de venit si simplificarea modalitatilor de plata a taxelor de catre cetateni este inca in discutia autoritatilor decidente, avandu-se in vedere modelul european.

"Cei care au mai multe surse de venit (depun declaratii de venit — n.r.), pentru ca celui care are salariu sau doar pensie ii depune angajatorul sau Casa de pensii. Dar daca trebuie sa plateasca alte taxe, nu e bine sa plateasca intr-un singur loc? (...) Se discuta in continuare la Ministerul de Finante, in baza proiectului-pilot de la Bucuresti si Ilfov si in baza experientei europene, unde fiecare cetatean din UE are o declaratie unica privind venitul anual, vrem sa intram si noi in randul lumii", a sustinut Ponta, potrivit Agerpres.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce efecte va avea reintroducerea declaratiei anuale de venit?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016