Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declarare bonuri fiscale in D394. Cum procedam corect in 2016?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: bonuri fiscale, 2016, declaratia 394, codul fiscal, decont tva, d 394

In cazul urmator, specialistul a oferit informatii lamuritoare cu privire la obligatia de a declara, din 2016, toate bonurile in declaratia 394 chiar daca nu au codul fiscal mentionat pe ele. Vom vedea, totodata, daca toate bonurile trebuie sa se reflecte si in jurnalele de cumparari.

Conform OpANAF nr. 3769/2015 Anexa nr. 2 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA pct. 1 lit.a) si b) se va inscrie in Declaratia informativa 394 bonurilor fiscale emise indiferent daca au inscris codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului sau nu, in timp ce bonurile fiscal primite se vor declara doar daca au inscris codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului.

Pentru contribuabilii care au obligatia declararii la trimestru se va depune pentru timestru I al anului 2016 noul format al Declaratiei 394 conform OpANAF nr. 3769/2015, in timp ce contribuabilii care au perioada fiscala la luna vor depune pentru lunile ianuarie si februarie 2016 declaratia conform vechiului format urmand ca pana la 25 aprilie sa depuna declaratia conform noul ordin atat pentru lun martie cat si pentru lunile ianuarie si februarie.

Pentru a mentine o corelatie intre evidentele contabile si jurnalele de achizitii bonurile fiscal vor fi declarate la rd. 26 din Decontul de TVA 300 “Achizitii de bunuri si servicii scutite de taxa sau neimpozabile” si vor fi cuprinse in jurnalul de cumparari la aceeasi rubrica.
 


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Gina Dragon - Consultant fiscal si economist

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declarare bonuri fiscale in D394. Cum procedam corect in 2016?":
Rating:

Nota: 4.08 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016