keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Cum se impoziteaza veniturile din drepturi de autor in 2012

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Ian. 2012 Exclusiv
Tags: venituri drepturi autor, drepturi conexe, impozitare drepturi autor, cas, contributii individuale

In ceea ce priveste calculul impozitului aferent veniturilor din drepturi de autor si drepturi conexe, ANAF a emis un comunicat de presa prin care este descrisa procedura de impozitare a acestora.

Redam mai jos comunicatul:


Veniturile din drepturi de autor si drepturi conexe pot fi impozitate astfel:

1. Cu impozit final de 16% aplicat la venitul brut. Pentru aceste venituri se datoreaza si contributiile sociale (CAS de 10,5% si somaj 0,5%). Baza de calcul a contributiilor individuale o reprezinta venitul brut diminuat cu cota forfetara de cheltuieli (20% sau 40% prevazuta la art. 50 alin. 1 lit.a sau art. 50 alin. 2 lit.a din CF). Persoana fizica care realizeaza venitul nu are obligatia depunerii Declaratiei anuale de venit D200.

2. Cu impozit de 10%, plata anticipata. Cota de impozit de 10% se aplica la diferenta dintre venitul brut si contributiile obligatorii (CAS 10,5% si somaj 0,5%). Deducerea contributiilor se acorda incepand cu 1 ianuarie 2012.

Baza de calcul a contributiilor individuale o reprezinta venitul brut diminuat cu cota forfetara de cheltuieli (20% sau 40% prevazuta la art. 50 alin. 1 lit.a sau art. 50 alin.2 lit.a din CF).

In aceasta situatie persoana fizica care realizeaza venitul va fi obligata sa depuna Declaratia informativa D205 pana in ultima zi a lunii februarie din anul urmator celui de realizare a venitului.

Optiunea pentru impozitarea venitului cu cota de 16% impozit final, sau 10% plata anticipata, va fi mentionata in contractul in baza caruia se realizeaza venitul.

Persoanele care realizeaza astfel de venituri in mod ocazional, si care au calitatea de salariat nu datoreaza contributiile individuale. De asemenea, nu datoreaza contributii individuale, persoanele care au calitatea de pensionar.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016