Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se va aplica din nou la nivel national Declaratia unica de venituri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: declaratia de venituri, taxe achitate, salariat, obligatii, reducere, casa de pensii, declaratii

Potrivit declaratiilor facute recent de premierul Victor Ponta, in urmatorii ani va fi introdusa declaratia unica privind venitul anual la nivel national, urmand sa fie completate in continuare doar de persoanele cu mai multe surse de venit si avand ca principal scop achitarea taxelor intr-un singur loc.


"Azi, oamenii se duc la primarie pentru taxe locale, la ANAF pentru alte taxe. Deci, in primul rand, ca sa reduci birocratia, ai o singura declaratie, nu cinci declaratii. In acelasi timp, poti combate evaziunea fiscala, ca de aia te trezesti ca isi face unul trei case si cinci masini si nu are niciun venit in anul respectiv. In noul Cod Fiscal, toate contributiile se plafoneaza la cinci salarii medii si trebuie sa facem niste reglaje. In 2005, s-au desfiintat declaratiile personale, dar la un moment dat, in 2017, 2018, 2019, trebuie sa intram si noi in lumea civilizata. Cei care au un singur venit, din salariu sau din pensie, nu au de ce sa faca mai multe, ca cel care plateste (n.r. intocmeste declaratia), ideea este sa nu mai trimitem oamenii sa plateasca taxe locale separat si taxe la bugetul de stat separat, ci sa plateasca intr-un singur loc", a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.


De asemenea, acesta a amintit de existenta proiectului-pilot care se deruleaza in prezent in Bucuresti si in judetul Ilfov.

Referitor la beneficiile unei astfel de modificari, citat de aceeasi sursa, premierul a declarat:

"Deci, sa intri in toata tara online si sa nu mai platesti in mai multe locuri, ci intr-un singur loc si de acolo sa imparta ANAF mai departe taxe locale si taxe la buget. Usor-usor, pe masura ce implementam masurile din Codul de Procedura Fiscala si masurile de online".

In ce priveste plata actuala a obligatiilor si extinderea utilizarii declaratiei unice de venit, citat de Mediafax, premierul a adaugat:

"Dar daca trebuie sa plateasca alte taxe, nu e bine sa depuna intr-un singur loc ? Acum si salariatul, si pensionarul, pentru taxe locale, trebuie sa mearga la primarie. Se discuta la Ministerul Finantelor, in baza proiectului-pilot facut la Bucuresti si Ilfov si a experientei europene, unde fiecare cetatean are o declaratie unica privind venitul anual. Se va intampla la noi pe masura ce reusim sa extindem aplicatia si dupa ce se aplica Codul de Procedura Fiscala si reducem birocratia. Asta dureaza, sincer".

Declaratia unica pentru declararea veniturilor a fost desfiintata in anul 2005, reaminteste aceeasi sursa.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se va aplica din nou la nivel national Declaratia unica de venituri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016