Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Violeta Alexandru anunta ca talonul mov de pensie poate fi primit si in format electronic

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 14 Oct. 2021 Exclusiv
Violeta Alexandru anunta ca talonul mov de pensie poate fi primit si in format electronic
Tags: talonul mov, pensie, digitalizare

Pensionarii vor putea de acum sa primeasca talonul mov de pensie si in format electronic, daca opteaza pentru aceasta varianta, a anuntat recent Violeta Alexandru pe pagina oficiala de Facebook.

„La cerere (doar daca opteaza pentru aceasta varianta), pensionarilor care primesc pensiile pe card (personal, ii incurajez pe cat mai multi din mediul urban sa opteze pentru plata pe card) nu le va mai face postasul programul de stat in casa pentru livrarea talonului de pensie (talonul mov). Il vor primi/accesa in format electronic. Sau, nu vor mai solicita insistent sa il primeasca  - s-a mai intamplat inclusiv sa nu mai ajunga postasul cu acest talon (oamenii mi-au trimis exemple). il vor primi/accesa in format electronic.

A trecut si de plenul celei de a doua camere a Parlamentului (Camera Deputatilor din care fac parte) proiectul de lege despre care am mai vorbit. Va merge la promulgare dupa care Ministerul Muncii si Casa de Pensii vor elabora normele de aplicare. Eu nu cred ca o lege face minuni daca nu este aplicata imediat si bine asa ca voi urmari – sa aveti toata increderea – sa se intample acest lucru”, a scris deputatul PNL.
 

Ce trebuie sa stiti despre talonul mov.


-talonul mov se va putea trimite, la cerere, pensionarilor, in format electronic - prin e-mail sau prin contul online CNPP. Cei care nu vor opta, il vor primi in continuare pe hartie.

-masura se adreseaza doar pensionarilor care primesc pensia pe card - aproape 50% din totalul pensionarilor

-talonul electronic va avea, prin lege, aceeasi valoare juridica cu cel primit in format letric

-5 milioane de lei/luna plateste Ministerul Muncii si Casa Nationala de Pensii Publice pentru livrarea acestui serviciu (dus talonul mov pensionarilor care primesc pensia pe card). ii economisim odata cu modernizarea acestui serviciu.

„Din experienta pe care am acumulat-o, am ajuns la concluzia ca schimbarile din societate, asa numitele reforme, se fac cu pasi mici. Altfel raman un concept gol si, de la un moment dat, nu mai asculta nimeni cand le invoci. 

Conceptele acestea despre care tot vorbim: digitalizarea si schimbarea mentalitatii in livrarea serviciilor pentru cetateni trebuie sa coboare
in viata reala. Sa se vada lucruri concrete in viata de zi cu zi a oamenilor. 

Am urmarit acest proiect pas cu pas, in toate comisiile, in toate etapele. E gata! A trecut de Parlament. Multumesc pentru rabdare;
rezultatele pe care le obtin din pozitia de parlamentar apar mai greu. stiu ca v-ati obisnuit cu mine sa ajung imediat la rezultate. Important este ca ajung la rezultate. De fapt, ajungem impreuna!”, a conchis Violeta Alexandru.


Sursa: Facebook
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Violeta Alexandru anunta ca talonul mov de pensie poate fi primit si in format electronic":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016