Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se apropie data-limita pentru decontul privind accizele

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Apr. 2013 Exclusiv
Tags: formulare impozite, formularul 120, decont accize, legea nr571/2003, decont rectificativ

Va reamintim ca formularul 120 "Decont privind accizele" se va depune doar pana la 30 aprilie, cand expira perioada de depunere. Va prezentam mai jos instructiunile de completare a formularului 120 "Decont privind accizele", cod 14.13.01.03.


Decontul privind accizele se completeaza de catre platitorii de accize si se depune anual, pana la data de 30 aprilie a anului urmator celui de raportare, la unitatea fiscala in a carei raza teritoriala platitorul isi are domiciliul fiscal sau acesta este luat in evidenta fiscala, dupa caz.

Formularul se completeaza cu ajutorul programului de asistenta si se depune, dupa caz:

- in format hartie, semnat si stampilat conform legii, cu codificarea informatiei prin cod de bare;
- prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

In decont se inscriu sumele cumulate pentru anul de raportare.

In cazul in care platitorul corecteaza decontul depus initial, decontul rectificativ se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.

Sectiunea A "Date de identificare a platitorului"

In caseta "Cod de identificare fiscala" se completeaza codul de identificare fiscala atribuit conform legii, inscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta.

In situatia in care declaratia se completeaza de catre imputernicitul/reprezentantul fiscal, desemnat potrivit legii, se inscriu codul de identificare fiscala atribuit de organul fiscal competent persoanei ale carei obligatii sunt indeplinite, precum si datele de identificare a acesteia, iar la rubrica "Functia/Calitatea" din formular se inscrie "imputernicit".

In prima casuta se inscrie prefixul RO, in cazul in care contribuabilul este inregistrat in scopuri de taxa pe valoarea adaugata.

In rubrica "Denumire" se inscrie denumirea platitorului. Rubricile privind adresa se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal al platitorului.

Sectiunea B "Date privind accizele" - se inscriu sumele cumulate pentru anul de raportare, fiind cuprinse si accizele aferente produselor provenite din import.

Sectiunea C "Date privind deducerile din accizele datorate" - se inscriu sumele cumulate, reprezentand deducerile din accizele datorate pentru anul de raportare, in conformitate cu prevederile legale, care se aplica pentru produsele din productia interna, pentru produsele provenite din achizitiile  intracomunitare, cat si pentru produsele provenite din import, astfel:

-    contributiile prevazute la art.363 alin.(1) lit.a) si b) din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, datorate Ministerului Sanatatii, cuprinse in accizele datorate in anul de raportare;
-    suma rezultata din aplicarea cotei procentuale asupra accizelor datorate bugetului de stat pentru tigarete, tigari si bauturi alcoolice, potrivit art.70 alin.(1) lit.c) din Legea educatiei fizice si sportului nr.69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare;
-    contravaloarea marcajelor aferente produselor accizabile supuse marcarii, exclusiv TVA, pentru care se calculeaza acciza datorata in perioada de raportare, potrivit prevederilor titlului VII din Legea nr.571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, si Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

In cazul in care platitorul corecteaza decontul depus initial, decontul rectificativ se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se apropie data-limita pentru decontul privind accizele":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016