Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In urmatorul an, 63% dintre angajatii romani au in plan schimbarea jobului, iar criteriile dupa care se ghideaza in aplicarea la un nou post sunt publicarea salariilor, feedback-ul dupa interviu si durata procesului de recrutare.
Cele mai importante criterii in functie de care romanii decid daca aplica la un job sunt salariul si pachetul de beneficii. Tot in topul celor mai importante criterii se afla si reputatia companiei (84%), in timp ce mai bine de 73% dintre repondenti pun accent pe programul de lucru, iar 72% – pe flexibilitatea companiei. De asemenea, interesant este ca 16% mentioneaza ca parerile actualilor angajati despre companie sunt importante.
„Daca acestea sunt criterii generale care predefinesc alegerile candidatilor, cand vine vorba despre exemplul practic al celei mai recente angajari, 73,4% dintre respondenti spun ca au fost convinsi sa aplice sau sa accepte un job in compania pentru care lucreaza in prezent de reputatia pe care aceasta o are in piata. Pentru 66,4% cel mai mult a contat primul interviu cu recrutorul, in timp de 53,4% au mentionat parerile fostilor si actualilor angajati, adica, tot o forma de reputatie organizationala”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.
De asemenea, 65% dintre repondenti pun pe primul loc in procesul de rectrutare intrebarile relevante din cadrul interviului, urmat de feedback-ul rapid venit din partea recrutorilor si detalierea anuntului de angajare. Pentru 32,4% dintre respondenti conteaza ca salariul sa fie specificat in anunt, iar 30% dintre ei cred ca este important ca recrutorul sa poata raspunde la intrebari tehnice care tin de fisa postului.
„In 2018 si, cu siguranta, pentru inca mult timp de acum incolo, candidatii si angajatii isi doresc sa vada la angajatori o abordare foarte umana si personala, motiv pentru care atunci cand fac orice fel de evaluare a acestora primele aspecte pe care le mentioneaza sunt cele care tin de criterii strict subiective. Spre exemplu, intrebati care au fost motivele pentru care au plecat de la ultimul job, 52% au raspuns ca nu erau fericiti si motivati. 35,8% nu se simteau apreciati, iar 31,3% erau nemultumiti de salariu. Asigurarea satisfactiei angajatilor este, de altfel, si principala recomandare pe care o au de facut departamentului de HR, dupa cum arata studiul”, mai spune Bogdan Badea.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Manual de politici contabile - Stick USB
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Semnalele de alarma trase de angajati sunt cu atat mai importante cu cat doar 3% dintre repondenti sunt decisi sa ramana la actualul job pentru o perioada mai lunga de 3 ani. Studiul a fost realizat in perioada august-septembrie 2018, pe un esantion de 1.300 de respondenti.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Atentie, angajatori! Amenzi de peste 1 milion de euro aplicate de Inspectia Muncii in mai putin de 2 saptamani!Declaratiile premierului Grindeanu la intalnirea cu marii investitori romani si concluzii privind legea preventieiArticole similare
Vesti bune pentru platitorii de TVA: Comisia Europeana solicita Romaniei sa elimine plata defalcata a TVAAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"