Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

63% din angajatii romani au in plan schimbarea jobului in urmatorul an. Vezi ce asteptari au de la angajatori

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 10 Oct. 2018
Tags: angajatii romani, ce asteptari au angajatii, schimbarea jobului

In urmatorul an, 63% dintre angajatii romani au in plan schimbarea jobului, iar criteriile dupa care se ghideaza in aplicarea la un nou post sunt publicarea salariilor, feedback-ul dupa interviu si durata procesului de recrutare.

Desi angajatii pun mare pret pe feedback-ul primit dupa interviu, numai 3 din10 angajatori fac acest lucru, potrivit unui studiu de piata realizat de site-ul de recrutare eJobs. Pe de alta parte, 70% dintre angajatii romani spun ca nu ar mai aplica a doua oara la unjob deschis la un angajator cu care au avut o astfel de experienta. 

Cele mai importante criterii in functie de care romanii decid daca aplica la un job sunt salariul si pachetul de beneficii. Tot in topul celor mai importante criterii se afla si reputatia companiei (84%), in timp ce mai bine de 73% dintre repondenti pun accent pe programul de lucru, iar 72% – pe flexibilitatea companiei. De asemenea, interesant este ca 16% mentioneaza ca parerile actualilor angajati despre companie sunt importante.

„Daca acestea sunt criterii generale care predefinesc alegerile candidatilor, cand vine vorba despre exemplul practic al celei mai recente angajari, 73,4% dintre respondenti spun ca au fost convinsi sa aplice sau sa accepte un job in compania pentru care lucreaza in prezent de reputatia pe care aceasta o are in piata. Pentru 66,4% cel mai mult a contat primul interviu cu recrutorul, in timp de 53,4% au mentionat parerile fostilor si actualilor angajati, adica, tot o forma de reputatie organizationala”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

De asemenea, 65% dintre repondenti pun pe primul loc in procesul de rectrutare intrebarile relevante din cadrul interviului, urmat de feedback-ul rapid venit din partea recrutorilor si detalierea anuntului de angajare. Pentru 32,4% dintre respondenti conteaza ca salariul sa fie specificat in anunt, iar 30% dintre ei cred ca este important ca recrutorul sa poata raspunde la intrebari tehnice care tin de fisa postului.

„In 2018 si, cu siguranta, pentru inca mult timp de acum incolo, candidatii si angajatii isi doresc sa vada la angajatori o abordare foarte umana si personala, motiv pentru care atunci cand fac orice fel de evaluare a acestora primele aspecte pe care le mentioneaza sunt cele care tin de criterii strict subiective. Spre exemplu, intrebati care au fost motivele pentru care au plecat de la ultimul job, 52% au raspuns ca nu erau fericiti si motivati. 35,8% nu se simteau apreciati, iar 31,3% erau nemultumiti de salariu. Asigurarea satisfactiei angajatilor este, de altfel, si principala recomandare pe care o au de facut departamentului de HR, dupa cum arata studiul”, mai spune Bogdan Badea.

Semnalele de alarma trase de angajati sunt cu atat mai importante cu cat doar 3% dintre repondenti sunt decisi sa ramana la actualul job pentru o perioada mai lunga de 3 ani. Studiul a fost realizat in perioada august-septembrie 2018, pe un esantion de 1.300 de respondenti.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "63% din angajatii romani au in plan schimbarea jobului in urmatorul an. Vezi ce asteptari au de la angajatori":
Rating:

Nota: 4.13 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016