Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


In urma modificarilor aduse de OG 16/2022, contravaloarea cheltuielilor cu testarea pentru depistarea SARS CoV2 decontate salariatilor proprii ramane venit neimpozabil?
Raspunsul consultantului fiscal Alina Elena:
Potrivit pct. 38 din OG nr. 16/2022 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative si alte masuri financiar-fiscale, 38. La articolul 76 alineatul (4), litera y) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
y) contravaloarea cheltuielilor suportate de angajator/platitor cu acoperirea costurilor cu testarea epidemiologica si/sau vaccinarea pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor, in scopul impiedicarii raspandirii bolilor care pun in pericol sanatatea acestora si cea publica. .
Asadar, in categoria veniturilor neimpozabile se incadreaza si contravaloarea cheltuielilor cu testarea pentru depistarea SARS CoV2 decontate salariatilor proprii, intrucat sunt cheltuieli in scopul impiedicarii raspandirii bolilor care pun in pericol sanatatea acestora si cea publica.

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Cartea verde a Contabilitatii varianta online

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Angajat cu salariu lunar brut egal sau peste suma de 2.550 lei. Cum se calculeaza CAS si CASSCum a fost modificat prin OG 16/2022 sistemul de impunere privind impozitul pe veniturile microPe 31 martie 2023 se implineste termenul limita pentru inregistrarea contractelor de inchiriere aflate in derulare la data de 01.01.2023Cota TVA de 5% este aplicabila din 1 ianuarie 2023 in anumite cazuri, conform OG 16/2022Firme care acorda tichete de vacanta. Aceste sume intra in plafonul de 33% pentru beneficii extrasalariale?Ultimele articole
TVA locuinte 2025: Studii de caz utileEste OFICIAL! Regulile privind calculul taxelor locale se amana pana pe 1 ianuarie 2026Cum se face trecerea de la impozit pe profit la impozit micro in cazul asocierii in participatiuneCalculul impozitului pe dividende: ghid completSpeta zilei. Declararea, retinerea si plata impozitului pe dividendeArticole similare
Plata contributii salarialeCesiune parti sociale. Ce tratament fiscal se aplica?Deducerea TVA si bonurile fiscale in 2013: analiza consultantuluiCheltuielile sociale. Ce sunt, limita lor de deductibilitate si exemplu practicVeniturile impozabile din agricultura. Tratament fiscal contributiiUltimele articole
ONG-uri in 2023: Au obligatia de a depune D100 chiar daca nu desfasoara activitate economica?Cesiune parti sociale. Aspecte contabile si fiscaleFirme care acorda tichete de vacanta. Aceste sume intra in plafonul de 33% pentru beneficii extrasalariale?Decontarea transportului pentru salariati: aspecte contabile si fiscale in gestionarea cheltuielilor de transportSuma de 400 lei acordata angajatilor aflati in telemunca intra in plafonul de 33% pentru VENITURI NEIMPOZABILE?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"