Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificari aduse de OG 16/2022. Cheltuielile cu testarea pentru Covid-19 raman venituri neimpozabile?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Aug. 2022
Modificari aduse de OG 16/2022. Cheltuielile cu testarea pentru Covid-19 raman venituri neimpozabile?
Tags: og 16/2022, cheltuieli cu testarea covid-19, venituri neimpozabile

In urma modificarilor aduse de OG 16/2022, contravaloarea cheltuielilor cu testarea pentru depistarea SARS CoV2 decontate salariatilor proprii ramane venit neimpozabil?

 
"ART. 76 - Definirea veniturilor din salarii si asimilate salariilor (4) Urmatoarele venituri nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit: y)contravaloarea cheltuielilor suportate de angajator/platitor cu acoperirea costurilor cu testarea epidemiologica si/sau vaccinarea pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor, in scopul impiedicarii raspandirii bolilor care pun in pericol sanatatea acestora si cea publica." Am vazut si opinia ca aceste venituri isi pierd caracterul de venituri neimpozabile, dar cred ca se avea in vedere litera v) care reglementa starea de urgenta sau de alerta. "v) contravaloarea cheltuielilor suportate de angajator/platitor cu efectuarea testelor medicale de diagnosticare a infectiei COVID-19, din initiativa acestuia, pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor, in scopul depistarii si prevenirii raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2, pentru asigurarea desfasurarii activitatii in conditii de securitate si sanatate in munca, pe perioada instituirii starii de urgenta sau de alerta, potrivit legii." Multumesc!

Raspunsul consultantului fiscal Alina Elena: 

Potrivit pct. 38 din OG nr. 16/2022 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative si alte masuri financiar-fiscale, 38. La articolul 76 alineatul (4), litera y) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

y) contravaloarea cheltuielilor suportate de angajator/platitor cu acoperirea costurilor cu testarea epidemiologica si/sau vaccinarea pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor, in scopul impiedicarii raspandirii bolilor care pun in pericol sanatatea acestora si cea publica. .

Asadar, in categoria veniturilor neimpozabile se incadreaza si contravaloarea cheltuielilor cu testarea pentru depistarea SARS CoV2 decontate salariatilor proprii, intrucat sunt cheltuieli in scopul impiedicarii raspandirii bolilor care pun in pericol sanatatea acestora si cea publica.


Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificari aduse de OG 16/2022. Cheltuielile cu testarea pentru Covid-19 raman venituri neimpozabile?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016