Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Discutiile despre reintroducerea supraaccizei la combustibili au majorat deja preturile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 05 Sep. 2017 Exclusiv
Tags: jianu, tva, acciza, supraacciza, combustibili

Declaratiile oficialilor privind taxele si impozitele influenteaza direct miscarile din piata. De exemplu, in urma declaratiilor si discutiilor privind reintroducerea supraaccizei la combustibili, preturile au crescut deja fara ca taxa sa fie reintrodusa.

Explicatiile au fost oferite marti, intr-o conferinta de presa de specialitate, de catre presedintele Consiliului National pentru intreprinderile Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), Florin Jianu, potrivit Agerpres:
 
"Cand introduci o masura in economie, economia o absoarbe, o asimileaza. Las-o acolo! De ce sa scoti la 1 ianuarie 2017 o acciza ca sa o introduci peste 9 luni? Ce se intampla de fapt in economie? in momentul in care scoti o taxa, cuantumul scaderilor de preturi nu e egal cu cuantumul taxi respective, iar cand o reintroduci, fapt ce s-a intamplat zilele acestea, deja preturile au fost crescute fara ca acciza sa fi fost introdusa. Ceea ce spun eu acum este o pledoarie pentru predictibilitate si stabilitate".
 
De asemenea, acesta a explicat ca, in cazul in care premierul are dreptate si economia este functionala, nu ar trebui sa existe masuri precum TVA splitat sau reintroducerea supraaccizei la combustibili.
 
"Prim ministrul a fost ieri in Parlament si a prezentat rezultatele economice. Eu plec de la doua ipoteze: faptul ca prim ministrul Romaniei e de buna intentie si al doilea fapt e ca detine informatiile cele mai substantiale in ceea ce inseamna mediul economic. si, atunci, teoretic, dansul are dreptate in ce spune. Dincolo de declaratiile politice, si de o parte si de alta ne uitam la ceea ce spune premierul. si atunci, daca economia e functionala, lucrurile sunt in regula, exista suficiente date ca in bugetul de stat sa nu avem modificari. Atunci, nu mi-as dori sa mai vedem o astfel de propunere: TVA splitat, impozite care se schimba de la o zi la alta sau alte tipuri de masuri cum e reintroducerea accizei. De fapt acel stabilitate si predictibilitate asta inseamna", a declarat Jianu.
 
Acesta considera ca impozitul zero pe dividende nu este o idee foarte buna, pentru ca va duce la diferenta mare intre impozitarea capitalului si a fortei de munca.
 
"Pe niciunul dintre intreprinzatori nu l-am auzit rupandu-si hainele de pe el spunand 'Eu am nevoie de dividende zero in acest moment pentru ca, altfel, nu pot sa ma dezvolt'. Nu, nu e aceasta masura! Trebuie sa ne uitam la impozitarea fortei de munca, la fondurile europene, la debirocratizare si la alte lucruri", a explicat presedintele CNIPMMR.
 
Conform Agerpres, Florin Jianu a precizat si ca ar dori sa vada promovata in aceasta toamna o lege prin care statul sa nu mai poata cere un document pe care il detine.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Discutiile despre reintroducerea supraaccizei la combustibili au majorat deja preturile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016