Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

BEI acorda asistenta tehnica pentru implementarea proiectelor euroepene cofinantate de banca in Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Feb. 2012 Exclusiv
Tags: bei, banca de investitii, creditare, banci romania, proiecte europene

Potrivit dlui Wilhelm Molterer, vicepresedintele BEI responsabil pentru Romania, care a semnat memorandumul de intelegere cu dl Leonard Orban, ministrul roman al afacerilor europene "acordul de cooperare incheiat astazi intre BEI si Romania prevede asistenta tehnica pentru punerea in aplicare a proiectelor europene prin cofinantare BEI si urmareste sa accelereze absorbtia fondurilor europene. Acest demers este complementar asistentei tehnice pe care banca o acorda Romaniei prin JASPERS incepand din 2006, in vederea conceperii unor proiecte de foarte buna calitate care sa fie sprijinite din fonduri europene, si reflecta rolul important al BEI in furnizarea cofinantarii necesare pentru a acoperi contributia nationala la punerea in aplicare a acestor proiecte prioritare. Am convingerea ca acest efort, care a presupus o coordonare stransa cu Comisia Europeana, ca o initiativa comuna cu guvernul Romaniei, va juca un rol important in facilitarea utilizarii fondurilor europene in cel mai bun mod posibil in beneficiul Romaniei".



Acordul se va concentra pe cresterea vitezei si a calitatii absorbtiei fondurilor structurale europene, prin intermediul asistentei in gestionarea si punerea in aplicare a proiectelor. Romania a solicitat aceasta asistenta din partea BEI, bazandu-se pe expertiza consacrata de care dispune in privinta finantarii proiectelor, in special in regiunile mai putin dezvoltate care beneficiaza de fonduri structurale ale UE, urmarindu-se consolidarea capacitatii Romaniei in ceea ce priveste punerea in aplicare a proiectelor, precum si formularea politicilor si a strategiilor si planificarea sectoriala si la nivel de proiect.

In acest cadru, BEI va acorda sprijin pentru proiectele prioritare care urmeaza sa fie finantate in perioada de programare 2007-2013 si va contribui la dezvoltarea capacitatii de a gestiona punerea in aplicare a proiectelor avandu-se in vedere viitoarea perioada de programare 2014-2020. BEI va actiona in conformitate cu mandatul incredintat si cu reglementarile UE relevante si in coordonare cu partenerul sau, Comisia Europeana, si cu JASPERS.
    
Un memorandum de intelegere similar a fost semnat intre Romania si Banca Mondiala. BEI desfasoara activitati in Romania incepand din 1990 si colaboreaza cu o gama larga de parteneri eligibili. Aceasta detine un portofoliu de operatiuni de creditare in valoare de peste 9 miliarde EUR, destinate investitiilor publice si private in infrastructura de transport, telecomunicatii, mediu si energie, si ofera sprijin IMM-urilor locale prin imprumuturile acordate intermediarilor financiari ai BEI.

Banca Europeana de Investitii (BEI) este institutia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene si este detinuta de statele membre ale UE. Banca pune la dispozitie finantare pe termen lung pentru investitii solide, cu scopul de a contribui la atingerea obiectivelor politicilor Uniunii Europene.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "BEI acorda asistenta tehnica pentru implementarea proiectelor euroepene cofinantate de banca in Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016