Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP: Discutii despre implicarea bancii in privatizarea companiilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Feb. 2013 Exclusiv
Tags: privatizarea companiilor de stat, berd, cofinantari, mfp, daniel chitoiu, finantarea sectorului privat

Zilele acestea, Daniel Chitoiu, viceprim-ministru si ministru al finantelor publice, a participat la o intalnire cu o delegatie a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), condusa de Jean Marc Peterschmitt, director executiv pentru Europa Centrala si de Sud Est, in vederea dezbaterii modului in care banca se implica in privatizarea companiilor de stat si finantarea sectorului privat.



BERD ar putea astfel juca un rol important in procesul de privatizare al companiilor de stat, precum si in asigurarea cofinantarilor de care autoritatile romane au nevoie pentru dezvoltarea de proiecte europene.

Un comunicat emis de MFP precizeaza urmatoarele:

"Domnul ministrul Daniel Chitoiu a reafirmat angajamentul Guvernului de a mentine ca prioritate restructurarea companiei CN CFR SA (Infrastructura) care beneficiaza de finantare si asistenta BERD, precum si a intregului sistem feroviar. Proiectul de restructurare al acestei companii este cu siguranta cel mai important exercitiu comun al BERD si al Guvernului Romaniei si inseamna o provocare majora pentru efortul de restructurare si crestere eficienta a economiei romanesti. Succesul lui va intari credibilitatea autoritatilor romane si determinarea de a inscrie economia romaneasca pe o directie predictibila de crestere".

Totodata,  ministrul Finantelor a subliniat faptul ca BERD poate contribui la dezvoltarea creditarii in moneda locala, in termeni comparabili cu oferta sectorului bancar, si ca MFP doreste mentinerea unui dialog permanent privind proiectele aflate in derulare.


Sursa: Mediafax


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP: Discutii despre implicarea bancii in privatizarea companiilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016