Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum procedam cand e inregistrata eronat factura care conduce la depasire plafon TVA?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: inregistrare eronata, factura, tva, plafon, conditii, tranzactie, depasire plafon

In cazul urmator, o societate neinregistrata in scopuri de TVA a depasit plafonul in octombrie 2013. Societatea nu a facut niciun demers de inregistrare in scopuri de TVA. Ulterior se constata ca in luna octombrie 2013 a inregistrat din eroare o factura de iesire in suma de 7000.00 ron (are fisa de cont de la clientul extern si nici acesta nu are inregistrata aceasta factura in contabilitate).


In cazul in care se rectifica declaratia 101 prin diminuarea veniturilor cu suma de 7000.00 ron, astfel cifra de afaceri fiind sub plafonul de depasire, vom vedea daca societatea mai are obligatia inregistrarii in scopuri de TVA.

In opinia noastra, pentru a nu corecta si rectifica decalartiile va trebui intai sa justificati si sa dovediti faptul ca factura emisa in suma de 7000 lei nu a fost aferenta unei livrari de bunuri si /sau prestari de servicii, respectiv ca nu a generat tranzactii.

 Practic daca tranzactia nu a avut loc, atunci ar fi trebuit ca  fie sa  clientul sa va trimita o nota / o adresa prin care sa nu accepte factura si implicit sa va trimita factura spre anulare, fie sa nu fi trimis deloc factura la client.

Oricum o corespondenta cu clientul respectiv trebuie sa existe iar factura intocmita eronat trebuie anulata.

Numai in conditiile in care se dovedeste ca prestarea /livrarea nu a avut loc, numai atunci puteti anula factura respectiva si corecta declaratia fiscala 101.

In evidenta contabila, va trebui sa stornati factura respectiva prin intermediul contului 1174 (credit) si in cazul in care suma de 7000 lei era cea care conducea la depasirea plafonului de TVA, consideram ca societatea nu avea obligatia inregistrarii in scop de TVA.



Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum procedam cand e inregistrata eronat factura care conduce la depasire plafon TVA?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
[x]

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016