Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Venituri din dividende care depasesc plafonul de 12 salarii minime, CASS declarat in 2022. Mai trebuie depusa D212 si in 2023?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 31 Aug. 2023
Venituri din dividende care depasesc plafonul de 12 salarii minime, CASS declarat in 2022. Mai trebuie depusa D212 si in 2023?
Tags: venituri din dividende, plafon peste 12 salarii minime, depunere d212

ANAF a publicat, pe site-ul oficial, o speta utila contribuabililor care au obtinut venituri din dividende care depasesc plafonul de 12 salarii minime.

Intrebare:

O persoana fizica a obtinut in anul 2022 venituri din dividende peste plafonul de 12 salarii minime brute pe tara si a declarat contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS) in formularul 212 - Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice aferent anului 2022, la Capitolul II ”Date privind impozitul pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate”, sectiunea II.2.2 la punctul B, la nivelul a 12 salarii minime brute pe tara. Persoana fizica in cauza mai are obligatia completarii in anul 2023 a formularului 212 Capitolul I ”Date privind impozitul pe veniturile realizate si contributiile sociale datorate”?

Raspuns:

Nu. In aceasta situatie, in anul 2023, nu trebuie depus formularul 212 - Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - Capitolul I „Date privind impozitul pe veniturile realizate si contributiile sociale datorate pentru anul 2022”.

Baza legala:
Legea nr 227 / 2015 articolul 174 alin. (3^2)



Sursa: ANAF

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Venituri din dividende care depasesc plafonul de 12 salarii minime, CASS declarat in 2022. Mai trebuie depusa D212 si in 2023?":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016