Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale anunta ca si-a propus ca REVISAL/REGES sa devina Registrul Electronic al Fortei de Munca Angajate (REFORMA) din Romania si sa cuprinda atat angajatii din sistemul privat, cat si pe cei platiti, intr-o forma sau alta, din bani publici.
“Ca sa ajung acolo unde mi-am propus, anume ca REVISAL/REGES sa devina Registrul Electronic al Fortei de Munca Angajate (REFORMA) din Romania si care sa cuprinda si sistemul privat dar si pe cei platiti, intr-o forma sau alta, din bani publici nu va fi usor. Sunt legi de schimbat. Mai este si o schimbare de mentalitate. Romania nu stie, cu certitudine, cine e angajat si mai ales cate persoane platim din bani publici. Trebuie muncit si pus la punct un unic punct - sursa pentru toate date despre forta de munca din Romania. M-am decis sa ma apuc de treaba”, a precizat ministrul Muncii Violeta Alexandru, intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.Aceasta a dezvaluit ca a inceput deja demersul de inrolare a tuturor angajatilor platiti/angajati de statul roman (direct sau sub forma patronatului) in REVISAL. Inspectia Muncii a fost deja informata de decizia ministrului de a incepe acest.
“Acum in Revisal sunt 1,4 milioane de angajati contractuali (prin contract de munca) la entitati ”de stat”. “De stat”= institutii publice sau entitati private controlate de stat. Revisal/Reges + ANFP + militarizate, ar da 1.700.000. La Ministerul Finantelor este o situatie foarte utila: Posturi ocupate in sectorul bugetar (acolo sunt 1.200.000). Toate aceste date sunt utile dar trebuie sa avem o singura sursa, interogabila si actualizata constant cu toate informatiile necesare care sa ne dea imaginea totala a celor care muncesc”, mai spune ministrul Violeta Vasile.
Potrivit acesteia, in REVISAL/REGES nu se regasesc structurile ”militare”, MAI, MAPN, STS, SPP si serviciile secrete, dar nici persoanele angajate prin contract de management si prin mandat de reprezentare. “Personal, nu vad de ce nu ar fi”, spune aceasta.
Din datele publicate de ministrul Muncii, ultimul raport de guvernanta corporativa - legislatie partial anulata de Partidul Salvati Detinutii - arata ca Administratia centrala e proprietara a 225 de intreprinderi care insumeaza 180.000 de angajati, in timp ce administratia locala e proprietara a 1.250 de intreprinderi care insumeaza 100.000 de angajati. Acestora li se adauga peste 135.000 de functionari publici si circa 9.000 de demnitari (7.000 sunt doar primarii si viceprimarii celor aproape 3300 de localitati).
“Toti angajatii din Romania, toti functionarii, toti demnitarii, toti cei cu contracte de management, toti cei cu mandate de reprezentare indiferent de unde, de cine si cum sunt platiti o sa fie in aceasta evidenta (REFORMA, n.r.). Si in baza de date facem o bifa: fonduri publice. Ca sa stim cine e platit din banul public. Cele 4,5 milioane de angajati din privat merita sa stie asta. Incepem!”, promite ministrul Alexandru.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Inspectorii de munca au efectuat CONTROALE la angajatorii cu cod CAEN 5210Salariu minim 2023: Firmele care NU respecta prevederile HG 1447/2022 vor fi amendate cu pana la 2.000 leiFirmele pot ramane din 2023 la plata impozitului micro daca primesc salariati prin detasare de la o alta societate?Zoom fiscal: Noul formular 088 utilizat pentru inregistrarea in scopuri de TVASomaj tehnic 2020: Perioada decontata de la bugetul asigurarilor de somajUltimele articole
Amenzi de peste 1.700.000 de lei aplicate de Inspectia Muncii pentru firmele din domeniul restauranteVerificari Inspectia Muncii. Ce domenii au fost in vizorul inspectorilor in perioada 14-17 mai 2024Controale ale Inspectiei Muncii in anumite domenii: munca nedeclarata si in conditii impropriiControale ITM la inceput de aprilie 2024. Incalcarile grave ale legii, sanctionate cu amenzi de pana la 50.000 de leiControale ITM in 2024. Inspectorii au verificat angajatorii din domeniile Coafura si Activitati de intretinere corporalaArticole similare
Proiect MFP. Partea 2. Formularul 070Ministrul Economiei: Au reinceput platile la masura 2 si publicam statusul firmelor aplicante pe masurile 1 si 2Angajatii AFP, in protest. Teorodorovici: Sa-si respecte obligatiile de serviciu. Vom face REFORMA!Contractul de drepturi de autor: obligatii fiscaleTichete de masa de 100 lei si premii in bani pentru persoanele care se vaccineaza impotriva Covid-19Ultimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Acord de finantare de 600 milioane euro, semnat intre Romania si Banca MondialaProiect: Completarea OUG 28/1999 privind obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscaleCombaterea contrabandei si fraudei la granita continua. Doua noi scanere au fost puse in functiune la AlbitaArticole similare
Zile libere pentru persoanele care se vaccineaza anti-Covid. Legea se aplica retroactiv?Vladescu anunta sfarsitul cotei unice, scaderea TVA si impozit progresiv, inclusiv pe toate pensiileGuvernul a aprobat! Decalarea programului de lucru sau munca la domiciliu, masuri pentru angajatori pe perioada starii de alertaIn atentia persoanelor care NU mai detin carnetele de muncaE-Factura: Cum trebuie sa procedati daca ati primit de doua ori aceeasi factura in SPVUltimele articole
OFICIAL! Starea de alerta a fost prelungita cu 30 de zile in RomaniaAnuntul ministrului de Finante: Reforma ANAF vizeaza eliminarea a mii de posturi din structura, dar si posturi de conducereMinistrul Citu: O mare parte dintre inechitatile din SISTEMUL PRIVAT de pensii, corectata de Guvern. OUG 114, modificata!ANAT: Nivel record al valorii voucherelor de vacanta – De 42 de ori mai mare, fata de perioada similara din 2017Evaziunea fiscala poate fi influentata de reducerea TVA la alimenteAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"