Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Capat de linie pentru REVISAL? Ministrul Muncii anunta ca acesta ar putea deveni REFORMA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 14 Apr. 2020
Tags: revisal, reforma, angajati la stat, sistemul privat

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale anunta ca si-a propus ca REVISAL/REGES sa devina Registrul Electronic al Fortei de Munca Angajate (REFORMA) din Romania si sa cuprinda atat angajatii din sistemul privat, cat si pe cei platiti, intr-o forma sau alta, din bani publici.

“Ca sa ajung acolo unde mi-am propus, anume ca REVISAL/REGES sa devina Registrul Electronic al Fortei de Munca Angajate (REFORMA) din Romania si care sa cuprinda si sistemul privat dar si pe cei platiti, intr-o forma sau alta, din bani publici nu va fi usor. Sunt legi de schimbat. Mai este si o schimbare de mentalitate. Romania nu stie, cu certitudine, cine e angajat si mai ales cate persoane platim din bani publici. Trebuie muncit si pus la punct un unic punct - sursa pentru toate date despre forta de munca din Romania. M-am decis sa ma apuc de treaba”, a precizat ministrul Muncii Violeta Alexandru, intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a dezvaluit ca a inceput deja demersul de inrolare a tuturor angajatilor platiti/angajati de statul roman (direct sau sub forma patronatului) in REVISAL. Inspectia Muncii a fost deja informata de decizia ministrului de a incepe acest.

“Acum in Revisal sunt 1,4 milioane de angajati contractuali (prin contract de munca) la entitati ”de stat”. “De stat”= institutii publice sau entitati private controlate de stat. Revisal/Reges + ANFP + militarizate, ar da 1.700.000. La Ministerul Finantelor este o situatie foarte utila: Posturi ocupate in sectorul bugetar (acolo sunt 1.200.000). Toate aceste date sunt utile dar trebuie sa avem o singura sursa, interogabila si actualizata constant cu toate informatiile necesare care sa ne dea imaginea totala a celor care muncesc”, mai spune ministrul Violeta Vasile.

Potrivit acesteia, in REVISAL/REGES nu se regasesc structurile ”militare”, MAI, MAPN, STS, SPP si serviciile secrete, dar nici persoanele angajate prin contract de management si prin mandat de reprezentare. “Personal, nu vad de ce nu ar fi”, spune aceasta.

Din datele publicate de ministrul Muncii, ultimul raport de guvernanta corporativa - legislatie partial anulata de Partidul Salvati Detinutii  - arata ca Administratia centrala e proprietara a 225 de intreprinderi care insumeaza 180.000 de angajati, in timp ce administratia locala e proprietara a 1.250 de intreprinderi care insumeaza 100.000 de angajati. Acestora li se adauga peste 135.000 de functionari publici si circa 9.000 de demnitari (7.000 sunt doar primarii si viceprimarii celor aproape 3300 de localitati).

“Toti angajatii din Romania, toti functionarii, toti demnitarii, toti cei cu contracte de management, toti cei cu mandate de reprezentare indiferent de unde, de cine si cum sunt platiti o sa fie in aceasta evidenta (REFORMA, n.r.). Si in baza de date facem o bifa: fonduri publice. Ca sa stim cine e platit din banul public. Cele 4,5 milioane de angajati din privat merita sa stie asta. Incepem!”, promite ministrul Alexandru.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Capat de linie pentru REVISAL? Ministrul Muncii anunta ca acesta ar putea deveni REFORMA":
Rating:

Nota: 3.93 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016