Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Zile libere pentru persoanele care se vaccineaza anti-Covid. Legea se aplica retroactiv?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Iul. 2021 Exclusiv
Tags: zile libere pentru vaccinare, vaccinare anti covid-19

A fost promulgata legea privind acordarea unei zile libere platite pentru fiecare doza de vaccin efectuata.

Legea prevede ca angajatii din sistemul privat si public care se vaccineaza anti-Covid19 pot beneficia, la cerere, de cate o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, pentru fiecare doza de vaccin efectuata.

Elevii si studentii care se vaccineaza anti-Covid19 vor primi o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, iar cadrele militare in activitate, soldatii si gradatii profesionisti vor primi cate o zi de permisie.

Atentie! Drepturile se acorda pe baza adeverintei de vaccinare.

Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajatii au obligatia de a informa angajatorul cu privire la optiunile de programare ale zilelor libere pe care urmeaza sa le solicite, in vederea asigurarii in conditii optime a functionarii activitatii acestuia.

Legea NU se aplica retroactiv. Persoanele care sunt deja vaccinate nu mai pot primi zilele libere.
 
Articol unic. – Dupa articolul 21 din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 396 din 15 mai 2020, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduce un nou articol, art. 21^1, cu urmatorul cuprins:
„Art. 21^1. - (1) Persoanele care se vaccineaza impotriva Covid-19 beneficiaza, la cerere, de urmatoarele drepturi:
a) cate o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul angajatilor din sistemul public si privat;
 
(2) Drepturile persoanelor prevazute la alin. (1) se acorda pe baza adeverintei de vaccinare eliberata potrivit legii. in situatia in care ziua libera coincide cu ziua vaccinarii, persoanele prevazute la alin. (1) au obligatia depunerii adeverintei de vaccinare in prima zi lucratoare de la vaccinare.
(3) Beneficiaza de drepturile prevazute la alin. (1) si unul dintre parinti sau reprezentantul legal al copilului cu varsta de pana la 18 ani, precum si al persoanei cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani, in ziua vaccinarii copilului, respectiv a persoanei cu dizabilitati.
(4) Drepturile persoanelor prevazute la alin. (3) se acorda pe baza adeverintei de vaccinare si a declaratiei pe propria raspundere a celuilalt parinte sau a reprezentantului legal, potrivit careia acesta nu a solicitat si nu va solicita zile libere pentru insotirea, la efectuarea vaccinului, a copilului cu varsta sub 18 ani, respectiv a persoanei cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani. in cazul familiilor monoparentale, in declaratia pe propria raspundere se va mentiona faptul ca parintele se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 3 din Legea nr. 277/2010 privind aloca?ia pentru sus?inerea familiei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(6) Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajatii au obligatia de a informa angajatorul cu privire la optiunile de programare ale zilelor libere pe care urmeaza sa le solicite in temeiul prezentului articol, in vederea asigurarii in conditii optime a functionarii activitatii acestuia.?
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Zile libere pentru persoanele care se vaccineaza anti-Covid. Legea se aplica retroactiv?":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016