Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Zilele libere platite pentru vaccinare impotriva Covid-19 NU se acorda retroactiv. Ce trebuie sa stii din timp

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 20 Oct. 2021 Exclusiv
Zilele libere platite pentru vaccinare impotriva Covid-19 NU se acorda retroactiv. Ce trebuie sa stii din timp
Tags: legea 221/2021, zile libere platite, zile libere pentru vaccinare

Recent a fost publicata in Monitorul Oficial o noua lege care prevede acordarea de zile libere platite din partea angajatorilor pentru salariatii care isi fac vaccinul impotriva Covid-19. Acestia pot primi pana la 3 zile libere, pentru fiecare doza de vaccin, daca anunta la timp firma.

Legea 221/2021 care prevede acordarea de zile libere pentru angajati se aplica inca din 29 iulie 2021, insa nu poate fi folosita retroactiv. Adica toate persoanele care sunt deja vaccinate NU mai pot cere zile libere de la firma. NU pot primi zile libere pentru vaccinare nici angajatii care vor fi vaccinati la locul de munca, prin grija angajatorului. 

Pentru a putea beneficia de aceste zile libere platite, persoanele nevaccinate care urmeaza sa isi faca prima doza trebuie sa anunte la timp firma la care lucreaza. In acest sens trebuie depusa, la departamentul de HR, o cerere prin care se anunta ziua libera, iar dupa vaccin trebuie neaparat facuta dovada vaccinarii. O poti descarca AICI» 

Adeverinta de vaccinare trebuie depusa chiar in ziua vaccinului, pentru ca este eliberata pe loc. 

Atentie! In cazul in care nu anuntati la timp firma, nu veti putea beneficia de zile libere. 

Zilele libere nu trebuie luate neaparat in ziua vaccinarii. Recomandat este sa le luati a doua sau a treia zi dupa vaccinare, pentru ca va puteti confrunta cu simptome care va pot impiedica sa lucrati la capacitate normala.

De asemenea, trebuie sa stiti ca zilele libere platite din partea angajatorului nu intra in zilele de concediu de odihna, asa cum este specificat si in Legea 221/2021: zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna”.
 
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Zilele libere platite pentru vaccinare impotriva Covid-19 NU se acorda retroactiv. Ce trebuie sa stii din timp":
Rating:

Nota: 3.25 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016