Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Vor fi acordate din nou zile libere platite pentru parinti, in cazul suspendarii cursurilor cu prezenta fizica

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 04 Oct. 2021 Exclusiv
Vor fi acordate din nou zile libere platite pentru parinti, in cazul suspendarii cursurilor cu prezenta fizica
Tags: zile libere pentru parinti, somaj tehnic 2021, ajutor de stat

In ultimele zile numarul de infectati cu virusul Sars-COV-2 a crescut alarmnt, iar scolile ar putea trece, din nou, in online. In acest context Guvernul propune acordarea de zile libere pentru parinti, in cazul suspendarii cursurilor cu prezenta fizica.

Ministrul Muncii, Raluca Tucan, a anuntat, pe pagina oficiala de Facebook, ca parintii pot primi o indemnizatie de pana la 75% din salariul de baza corespunzator unei zile lucratoare pentru zilele in care trebuie sa stea acasa.

„Parintii vor beneficia de zile libere platite, adica a unei indemniza?ii de 75% din salariul de baza corespunzator unei zile lucratoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din ca?tigul salarial mediu brut, pentru fiecare zi libera acordata, in cazul suspendarii cursurilor cu prezenta fizica, pana la sfarsitul anului scolar 2021 – 2022. Beneficiaza de aceasta masura parintii care au copii in varsta de pana la 12 ani sau 26 de ani in cazul copilului sau adultului cu handicap, inscrisi la unitati de  invatamant, inclusiv anteprescolar”.

De asemenea, reamintim ca este propusa si reintroducerea masurii de Somaj Tehnic. Cele doua acte normative privind reintroducerea somajului tehnic si a zilelor libere platite pentru parinti vor merge in scurt timp la Monitorul Oficial pentru publicare.

Masura somajului tehnic, adica acordarea indemnizatiei de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2021 se va aplica pana la 31 decembrie 2021, pentru urmatoarele categorii de beneficiari. Detalii AICI»


Sursa: MMPS
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Vor fi acordate din nou zile libere platite pentru parinti, in cazul suspendarii cursurilor cu prezenta fizica":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016