Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
53% dintre romani considera ca detin doar un control partial asupra datelor personale furnizate on-line, iar 71% dintre ei isi exprima ingrijorarea asupra faptului ca autoritatile si companiile private ce detin astfel de date le pot folosi si pentru alte scopuri decat cele pentru care au fost colectate si, mai mult, fara a fi obligate sa informeze in acest sens.
53% dintre romani considera ca au control partial asupra datelor personale furnizate on-line
86% dintre persoanele intervievate in Romania considera ca este important sa aiba aceleasi drepturi si grad de protectie a datelor personale indiferent de tara in care e stabilita autoritatea sau compania ce ofera serviciile ce necesita astfel de date, iar majoritatea populatiei este impartita aproape egal intre cei ce considera ca punerea in aplicare a normelor ar trebui sa fie abordata la nivel european (39%) sau national (40%).
La romani, clasamentul celor mai de incredere autoritati si companii private in ceea ce priveste protectia datelor personale include pe primele locuri, in ordine, institutiile medicale si de sanatate (58%), institutiile europene (55%) si autoritatile publice nationale (54%). De cea mai mica incredere se bucura companiile online (inclusiv retelele sociale), ele inregistrand un procent de doar 24%.
Pe ansamblul Uniunii Europene (UE), se inregistreaza procente similare: 50% dintre europeni considera ca au doar un control partial asupra datelor personale furnizate on-line, 69% sunt ingrijorati ca ele sunt folosite si in alte scopuri, 89% apreciaza drept important sa aiba drepturi si protectie egala indiferent de tara, 45% considera ca punerea in aplicare a normelor relevante trebuie abordata la nivel european si 42% la nivel national.
Doar in ce priveste clasamentul increderii exista diferente, europenii plasand pe primele locuri institutiile de sanatate si medicale (74%), urmate de autoritatile nationale (66%), precum si de banci si institutii financiare (56%), institutiile europene fiind clasate doar pe locul 4 (cu 51%). insa, si la nivel european, companiile online sunt clasate ultimele, inregistrand acelasi procent ca si in cazul Romaniei – 24%.
Datele de mai sus fac parte din studiul special Eurobarometru pe tema protectiei datelor cu caracter personal, publicat in luna iunie 2015. Au fost intervievate fata in fata 27.980 de persoane pe ansamblul Uniunii, dintre care 1.043 din Romania. Interviurile au fost realizate in perioada 28 februarie – 9 martie 2015.
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Context
Rapoartele speciale Eurobarometru sunt bazate pe studii tematice aprofundate, realizate pentru diferitele servicii ale Comisiei Europene sau pentru alte institutii UE. Reproducerea lor este autorizata, cu exceptia cazurilor in care se are in vedere un scop comercial, cu mentionarea sursei.
Sursa: Comisia Europeana
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Avizarea tehnica pentru casele de marcat electronice. Model cerere aviz tehnic 2018Atentie! Se prelungeste cu 30 de zile termenul pentru marii contribuabili privind depunerea formularului de inregistrare TVACertificat de Atestare Fiscala Online: Obtinere, Model si Acte NecesareANAF avertizeaza: Nu accesati site-ul din SMS-uri primite in numele Agentiei – sunt posibile fraudeDeclaratia 394, reclamata la Guvern de contabili, economisti, oameni de afaceri si contribuabili!Ultimele articole
ANAF atentioneaza! Contribuabilii sa NU deschida mesajele false trimise in numele institutieiOrdinul CNAS nr. 98/2015 - aprobarea procedurii de eliberare, a modalitatii de suportare a cheltuielilor aferente producerii si distributiei cardului duplicatComunicat din partea Ministerului Finantelor PubliceMinisterul Finantelor avertizeaza ca mesajele privind rambursarile de impozite reprezinta un atac informaticArticole similare
MFP va prelua presedintia Consiliului UE din perspectiva finantelor publiceCombaterea evaziunii fiscale e dezbatuta din nou la BruxellesSalariul presedintelui ASF se reduce. Daianu nu demisioneazaArticole similare
“Electrica pune Romania intr-o alta lumina†– Granturi de 50.000 de euroArticole similare
27 februarie 2017: termen limita de declarare si plata a impozitului pe profit pentru anul 2016Din 5 noiembrie 2023, pentru anumite contraventii, NU se mai aplica avertismentul ca sanctiune conform Legii prevenirii nr. 270/2017Ordinul 1149/2020: Domeniile de activitate si procedura pentru autorizarea furnizorilor de a desfasura programe de formare profesionala ONLINE«TVA» – Un acronim super-star! - editorial publicat in aprilie 2007Evitarea amenzilor generate de activitatile de salarizare si respectarea prevederilor GDPRUltimele articole
Intrebari legate de implementarea SAF-T din 2025, pentru firmele care au ca activitate comertulFirme care incaseaza ONLINE. Cum se declara veniturile in E-TVADeclaratia Unica in 2025. Principalele modificari fata de vechiul formularSchema de ajutor introdusa prin HG 300/2024. Bugetul va fi suplimentat cu 750 milioane leiSituatii financiare anuale. De cand exista obligatia de a fi depuse EXCLUSIV electronicAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"