Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Peste jumatate dintre romani considera ca au control partial asupra datelor personale furnizate on-line

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: date personale, institutii europene, institutii de sanatate, retelele sociale, online

53% dintre romani considera ca detin doar un control partial asupra datelor personale furnizate on-line, iar 71% dintre ei isi exprima ingrijorarea asupra faptului ca autoritatile si companiile private ce detin astfel de date le pot folosi si pentru alte scopuri decat cele pentru care au fost colectate si, mai mult, fara a fi obligate sa informeze in acest sens.

   
53% dintre romani considera ca au control partial asupra datelor personale furnizate on-line
    
86% dintre persoanele intervievate in Romania considera ca este important sa aiba aceleasi drepturi si grad de protectie a datelor personale indiferent de tara in care e stabilita autoritatea sau compania ce ofera serviciile ce necesita astfel de date, iar majoritatea populatiei este impartita aproape egal intre cei ce considera ca punerea in aplicare a normelor ar trebui sa fie abordata la nivel european (39%) sau national (40%).
   

La romani, clasamentul celor mai de incredere autoritati si companii private in ceea ce priveste protectia datelor personale include pe primele locuri, in ordine, institutiile medicale si de sanatate (58%), institutiile europene (55%) si autoritatile publice nationale (54%). De cea mai mica incredere se bucura companiile online (inclusiv retelele sociale), ele inregistrand un procent de doar 24%.

Pe ansamblul Uniunii Europene (UE), se inregistreaza procente similare: 50% dintre europeni considera ca au doar un control partial asupra datelor personale furnizate on-line, 69% sunt ingrijorati ca ele sunt folosite si in alte scopuri, 89% apreciaza drept important sa aiba drepturi si protectie egala indiferent de tara, 45% considera ca punerea in aplicare a normelor relevante trebuie abordata la nivel european si 42% la nivel national.

Doar in ce priveste clasamentul increderii exista diferente, europenii plasand pe primele locuri institutiile de sanatate si medicale (74%), urmate de autoritatile nationale (66%), precum si de banci si institutii financiare (56%), institutiile europene fiind clasate doar pe locul 4 (cu 51%). insa, si la nivel european, companiile online sunt clasate ultimele, inregistrand acelasi procent ca si in cazul Romaniei – 24%.

Datele de mai sus fac parte din studiul special Eurobarometru pe tema protectiei datelor cu caracter personal, publicat in luna iunie 2015. Au fost intervievate fata in fata 27.980 de persoane pe ansamblul Uniunii, dintre care 1.043 din Romania. Interviurile au fost realizate in perioada 28 februarie – 9 martie 2015.
    
    

Context

Rapoartele speciale Eurobarometru sunt bazate pe studii tematice aprofundate, realizate pentru diferitele servicii ale Comisiei Europene sau pentru alte institutii UE. Reproducerea lor este autorizata, cu exceptia cazurilor in care se are in vedere un scop comercial, cu mentionarea sursei.

Sursa: Comisia Europeana

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Peste jumatate dintre romani considera ca au control partial asupra datelor personale furnizate on-line":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016