Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina
la 19 Apr. 2022

Conform Patronatului Comerciantilor si Servisantilor de Case de Marcat din Romania, ANAF deruleaza trei Proiecte pilot privind stimularea conformarii voluntare, dedicat persoanelor fizice, care se vor concentra pe educarea si informarea contribuabililor despre obligatiile fiscale.
Obiectivele acestora sunt cresterea gradului de informare si stimularea conformarii fiscale voluntare a contribuabililor persoane fizice, pentru urmatoarele categorii de contribuabili:
-cadre didactice si alte persoane ce pot obtine venituri din meditatii,
-persoane care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor,
-persoane fizice care realizeaza venituri din prestarea unor activitati de infrumusetare si intretinere corporala.
Proiectul “Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din meditatii, activitati educationale si alte forme de invatamant” urmareste identificarea unor instrumente de lucru in zona conformarii voluntare in cazul cadrelor didactice si a altor persoane care presteaza servicii de meditatii, care sa aduca eficienta si rezultate satisfacatoare, in vederea replicarii pe o scara mai larga, pe un termen mediu si lung. Intr-o prima etapa proiectul se desfasoara in judetele Cluj si Sibiu.
Proiectul “Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din cedarea folosintei bunurilor” este un proiect pilot desfasurat la nivelul judetelor Brasov si Constanta. Proiectul isi propune sa previna si sa reduca fenomenul de sub-declarare, de nedeclarare a veniturilor din chirii/cedarea folosintei bunurilor si de neinregistrare in scop fiscal. Identificarea contribuabililor care nu se conformeaza obligatiilor fiscale presupune o abordare axata pe colectarea si publicarea de informatii, in care predomina imbunatatirea schimbului de informatii atat cu alte institutii publice, cat si cu organisme din sectorul privat.

Manual de politici contabile - Stick USB

Cartea verde a contabilitatii 2023 varianta tiparita

SAF-T Ghid de raportare corecta
Proiectul ”Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din prestarea unor activitati de infrumusetare/intretinere corporala” se va desfasura la nivelul municipiului Bucuresti (Sectoarele 1 si 3) si al judetului Ilfov. Proiectul isi propune sa creasca gradul de informare a contribuabililor care realizeaza sau care intentioneaza in viitor sa realizeze venituri din activitati de infrumusetare si intretinere corporala. O informare activa va conduce la cresterea nivelului de constientizare a obligatiilor fiscale ce deriva din obtinerea unor astfel de venituri si va reduce riscul neconformarii in cazul unor controale sau inspectii fiscale.
Patronatului Comerciantilor si Servisantilor de Case de Marcat din Romania reaminteste ca in perioada imediat urmatoare ANAF va transmite informari catre categoriile de persoane anterior mentionate pentru a le fi aduse la cunostinta, in mod corespunzator, obligatiile declarative si de plata.
De asemenea, actiunile de control ale inspectorilor ANAF se bazeaza pe analize de risc riguros elaborate de directiile de specialitate.
Pentru a beneficia de asistenta in domeniul fiscal si pentru a-si indeplini obligatiile fiscale corect si la timp, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la nr. 031.403.91.60. Pentru a solicita informatii personalizate privind situatia fiscala, contribuabilii pot utiliza serviciul Spatiul Privat Virtual.
Persoanele fizice si juridice, intreprinderile familiale, precum si orice alte entitati, cu exceptia institutiilor publice, care incaseaza, pe teritoriul Romaniei, inclusiv in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, de la persoane fizice sau juridice, contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie, au obligatia de a se dota cu casa de marcat.
Sursa: Patronatului Comerciantilor si Servisantilor de Case de Marcat din Romania

Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "ANAF incepe controalele tematice la persoanele fizice. Categorii vizate":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
CONTROALE ANAF la contribuabilii persoane fizice si juridice, pentru reducerea evaziunii fiscale. Ce vizeaza inspectorii16.987 firme au fost controlate de Inspectia Fiscala din ANAFInspectii fiscale: Au fost stabilite sume suplimentare de pana la 451,21 mii lei in urma controalelor efectuate in luna decembrie 2022Reducerea evaziunii fiscale. CONTROALE ANAF la contribuabilii persoane fizice si juridiceCONTROALE ANAF la contribuabili in primul sem. al anului 2022. Ce rezultate au fost inregistrateUltimele articole
CONTROALE ANAF 2023. Seful institutiei anunta continuarea inspectiilor pentru combaterea muncii la negruInspectii fiscale ANAF: Peste 688,38 mii lei sume stabilite suplimentar, in urma controalelor efectuate in ianuarie 2023ANAF: Rezultatele actiunilor de inspectie fiscala din luna octombrie 2022Inspectii fiscale si sume stabilite suplimentar de inspectorii ANAF in august 2022CONTROALE ANAF: 6 probleme constatate de inspectori in sem.I din 2022
Mai multe articole despre controale anaf
Articole similare
Contributii sociale aferente veniturilor in cazul unui contract de agentObligativitate utilizare AMEF in cazul livrarii bunurilor si incasarii lor la domiciliul persoanelor fiziceObligatii fiscale declarative si de plata privind venituri din activitati dependente desfasurate in RomaniaCe declaratii trebuie sa depui in luna augustReducerea evaziunii fiscale. Controale ANAF la contribuabilii PERSOANE FIZICE si juridiceUltimele articole
PFA inregistrat in 2023. Ce obligatii fiscale are?Modificari aduse TVA care se aplica de la 1 ianuarie 2023Neincasare factura. Care este tratamentul fiscal al TVA-ului neexigibil?Pe 31 martie 2023 se implineste termenul limita pentru inregistrarea contractelor de inchiriere aflate in derulare la data de 01.01.2023ANAF a publicat lista seminariilor web pentru luna martie. Temele abordate pentru persoanele fizice
Mai multe articole despre persoane fizice

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"