Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


Conform Patronatului Comerciantilor si Servisantilor de Case de Marcat din Romania, ANAF deruleaza trei Proiecte pilot privind stimularea conformarii voluntare, dedicat persoanelor fizice, care se vor concentra pe educarea si informarea contribuabililor despre obligatiile fiscale.
-cadre didactice si alte persoane ce pot obtine venituri din meditatii,
-persoane care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor,
-persoane fizice care realizeaza venituri din prestarea unor activitati de infrumusetare si intretinere corporala.
Proiectul “Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din meditatii, activitati educationale si alte forme de invatamant” urmareste identificarea unor instrumente de lucru in zona conformarii voluntare in cazul cadrelor didactice si a altor persoane care presteaza servicii de meditatii, care sa aduca eficienta si rezultate satisfacatoare, in vederea replicarii pe o scara mai larga, pe un termen mediu si lung. Intr-o prima etapa proiectul se desfasoara in judetele Cluj si Sibiu.
Proiectul “Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din cedarea folosintei bunurilor” este un proiect pilot desfasurat la nivelul judetelor Brasov si Constanta. Proiectul isi propune sa previna si sa reduca fenomenul de sub-declarare, de nedeclarare a veniturilor din chirii/cedarea folosintei bunurilor si de neinregistrare in scop fiscal. Identificarea contribuabililor care nu se conformeaza obligatiilor fiscale presupune o abordare axata pe colectarea si publicarea de informatii, in care predomina imbunatatirea schimbului de informatii atat cu alte institutii publice, cat si cu organisme din sectorul privat.

Examen Consultant Fiscal 2025

Agenda Fiscala a Contabilului 2025

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025
Proiectul ”Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din prestarea unor activitati de infrumusetare/intretinere corporala” se va desfasura la nivelul municipiului Bucuresti (Sectoarele 1 si 3) si al judetului Ilfov. Proiectul isi propune sa creasca gradul de informare a contribuabililor care realizeaza sau care intentioneaza in viitor sa realizeze venituri din activitati de infrumusetare si intretinere corporala. O informare activa va conduce la cresterea nivelului de constientizare a obligatiilor fiscale ce deriva din obtinerea unor astfel de venituri si va reduce riscul neconformarii in cazul unor controale sau inspectii fiscale.
Patronatului Comerciantilor si Servisantilor de Case de Marcat din Romania reaminteste ca in perioada imediat urmatoare ANAF va transmite informari catre categoriile de persoane anterior mentionate pentru a le fi aduse la cunostinta, in mod corespunzator, obligatiile declarative si de plata.
De asemenea, actiunile de control ale inspectorilor ANAF se bazeaza pe analize de risc riguros elaborate de directiile de specialitate.
Pentru a beneficia de asistenta in domeniul fiscal si pentru a-si indeplini obligatiile fiscale corect si la timp, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la nr. 031.403.91.60. Pentru a solicita informatii personalizate privind situatia fiscala, contribuabilii pot utiliza serviciul Spatiul Privat Virtual.
Persoanele fizice si juridice, intreprinderile familiale, precum si orice alte entitati, cu exceptia institutiilor publice, care incaseaza, pe teritoriul Romaniei, inclusiv in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, de la persoane fizice sau juridice, contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie, au obligatia de a se dota cu casa de marcat.
Sursa: Patronatului Comerciantilor si Servisantilor de Case de Marcat din Romania

Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
CONTROALE ANAF: 6 probleme constatate de inspectori in sem.I din 2022Captura record la ANAF. Inspectorii au confiscat 10, 260 tone de tutunCONTROALE ANAF 2023. Seful institutiei anunta continuarea inspectiilor pentru combaterea muncii la negru16.987 firme au fost controlate de Inspectia Fiscala din ANAFCONTROALE ANAF: 5,28 milioane lei lei sume stabilite suplimentar, in urma verificarilor efectuate in luna mai 2023Ultimele articole
CONTROALE ANAF pe TVA. In ce conditii poate fi ANULAT un act fiscal impus de autoritatiCONTROALE ANAF: 1,96 milioane lei sume stabilite suplimentar in luna decembrie 2024CONTROALE ANAF la persoanele fizice. Ce probleme au gasit inspectorii in sem. I din 2024CONTROALE ANAF august 2024. 5 situatii in care au fost verificate persoanele juridiceRezultatele activitatii de inspectie fiscala in luna august 2024Articole similare
Ultima zi de depunere a Declaratiei 200Achizitie mijloace fixe second hand. Deducerea TVA si inregistrarea in evidenta contabilaVIDEO ANAF - Inrolarea In Spatiul Privat Virtual a persoanelor fizice, pas cu pasAnunt ANAF: In atentia persoanelor fizice care obtin venituri din salarii de la angajatorii nerezidentiCare e regimul accizelor pentru bijuterii realizate in sistem de prestari de servicii?Ultimele articole
Distribuire dividende catre PERSOANE FIZICE. Ce OBLIGATII fiscale existaPERSOANE FIZICE care au terenuri de vanzare. Cum se calculeaza plafonul TVA de 300.000 leiDeclaratia 205. Completare D205 pentru contractul de inchiriere cu mai multi proprietariGhid ANAF pentru veniturile din arenda. Ce trebuie sa stii in 2025Codul UIT pentru PERSOANE FIZICE. Cand este necesar si cand nu
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"