Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romanii din Diaspora sunt dispusi sa dezvolte activitati antreprenoriale in tara, dovada stand numarul mare de persoane care au aplicat pentru obtinerea finantarii, in cadrul programului ReStart Diaspora, sustinut de Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). In total, 149 de persoane dintre cele care au urmat cursurile de formare antreprenoriala au intocmit si depus planurile de afaceri, iar 60 dintre ele au si obtinut o finantare nerambursabila de maximum 40.000 de euro fiecare.
Din punct de vedere al domeniilor de desfasurare a proiectelor castigatoare, cele mai multe afaceri vor fi initiate in:
Dintre aplicant, 68.33% dintre antreprenorii castigatori sunt barbati si 31.67% femei.
“Diaspora ReSTART este cel mai greu si cel mai frumos proiect implementat de mine pana in prezent. Am avut privilegiul de a interactiona direct cu peste 400 de romani plecati in afara tarii, de a le cunoaste povestile de viata si de a le oferi oportunitatea de a se intoarce si a crea valoare adaugata pe meleagurile natale. Pentru ca vorbim despre un concurs, din pacate doar 60 dintre acestia vor primi finantarea nerambursabila de 40.000 de euro, insa vreau sa reiterez angajamentul ferm al CNIPMMR de a oferi sprijin tuturor persoanelor care vor sa porneasa pe drumul plin de provocari dar si de satisfactii al antreprenoriatului. Nu in ultimul rand, vreau sa multumesc tuturor persoanelor implicate direct in implementarea proiectului pentru efortul lor sustinut orientat exclusiv catre atingerea obiectivului global al acestui proiect si anume facilitarea intoarcerii acasa a romanilor.”, Oana Bara, Manager de proiect CNIPMMR.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Manual de politici contabile - Stick USB
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
“Diaspora ReSTART” este un proiect implementat de Consiliul IMM-urilor din Romania, in calitate de beneficiar, in perioada septembrie 2017 – septembrie 2020 si are ca obiectiv principal incurajarea antreprenoriatului si a ocuparii pe cont propriu prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil nonagricol in zona urbana din regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei de catre romanii din Diaspora prin oferirea unei finantari de pana la 40.000 Euro pentru start-up-uri infiintate prin proiect.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Cum deducem TVA-ul aferent unor achizitii bunuri din fonduri nerambursabile?Noutati legislatie Fiscala 28 iulie - 01 august 2008 - Monitorul OficialImpozitare PFA: 3 studii de caz utile pentru contribuabiliFonduri europene pentru societati comerciale si PFAFonduri nerambursabile UE pentru fermieri care participa prima data la o schema de calitateUltimele articole
Controale mai aprige in vama din 2024! Birourile vor fi dotate cu 26 noi sisteme de scanare, pentru monitorizarea marfurilor care intra in taraMicrogranturi de 2.000 euro pentru PFA-uri. Care este tratamentul fiscal?Tratament fiscal pentru PFA-urile care au incasat microgranturi prin Masura 1Procedura de implementare a sesiunii nr. 2 aferente Masurii 1 -Microgranturi din fonduri externe nerambursabileStimulent de risc acordat angajatilor. Monografie contabilaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"