Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Regimul fiscal care se aplica persoanelor implicate in procesul de vaccinare impotriva COVID-19

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Apr. 2021 Exclusiv
Tags: regim fiscal, vaccinare impotriva covid-19

ANAF a publicat un material informativ cu privire la regimul fiscal aplicabil persoanelor implicate in procesul de vaccinare impotriva Covid-19.

Astfel, pentru sumele acordate personalului medico-sanitar si registratorilor medicali cu contract de prestari servicii implicate in procesul de vaccinare impotriva COVID-19 se datoreaza impozit pe venit, contributia de asigurari sociale (CAS) si contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS), in cotele prevazute la art. 64 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare ( cota de impozit de 10%, art. 138 lit. a) - cota de CAS de 25% si art. 156-cota de CASS de 10% ).

Pentru aceste sume nu se datoreaza contributia asiguratorie pentru munca.

Obligatia de calcul, retinere, plata si declarare a impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii datorate revine platitorului de venit.
Declararea obligatiilor fiscale se efectueaza prin depunerea declaratiei prevazute la art. 147 alin. (1) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv, Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (D112). Termenul de plata si declarare a obligatiilor fiscale datorate este data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se face plata.

Prin exceptie, in cazul in care contractul de prestari servicii este incheiat cu cabinete medicale individuale sau cu entitati inregistrate fiscal potrivit legislatiei in materie, care desfaÈ™oara activitati independente, sunt aplicabile prevederile titlurilor IV "Impozitul pe venit" si V "Contributii sociale obligatorii" din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru veniturile din activitati independente, iar obligatiile fiscale se declara prin Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice si se platesc de catre persoanele fizice beneficiare la termenul prevazut la art. 122 alin. (1) din aceeaÈ™i lege (pâna la data de 25 mai, inclusiv a anului urmator celui de realizare a veniturilor in vederea definitivarii impozitului anual pe venit.) .

Baza legala: 

OUG 3/2021 privind unele masuri pentru recrutarea si plata personalului implicat in procesul de vaccinare impotriva COVID-19 si stabilirea unor masuri in domeniul sanatatii publicat in Monitorul Oficial nr. 50/15.01.2021.


Sursa: ANAF
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Regimul fiscal care se aplica persoanelor implicate in procesul de vaccinare impotriva COVID-19":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016