Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministrul de Finante a stabilit nivelul stimulentelor acordate in structura centrala a institutiei. Potrivit sefului ANAF, Sorin Blejnar, multi angajati nu vor primi deloc acesti bani "pentru ca nu ...
Ministrul de Finante a stabilit nivelul stimulentelor acordate in structura centrala a institutiei. Potrivit sefului ANAF, Sorin Blejnar, multi angajati nu vor primi deloc acesti bani "pentru ca nu s-au implicat suficient, pentru ca este evaziune fiscala".
Doar 60-75 la suta din personalul unor directii din Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor lua stimulente, a anuntat, miercuri, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscale (ANAF), Sorin Blejnar.
"De exemplu, Directia de coordonare a Inspectiei fiscale, implicata direct in combaterea evaziunii, am sanctionat-o destul de dur, in jur de 35 - 38 la suta dintre angajatii ei vor avea stimulent zero, pentru ca nu s-au implicat suficient. Peste 30 la suta dintre angajatii Garzii Financiare de la nivel central nu vor lua nici ei aceste stimulente", a precizat Blejnar.
"Pe cei de la Garda Financiara i-am penalizat. Peste 30% din angajatii Garzii nu vor lua aceste stimulente. Deocamdata am stabilit doar structura centrala. Pai daca la Garda centrala sunt vreo 100 si ceva de angajati, vreo 30 nu vor lua aceste stimulente", a declarat seful ANAF, Sorin Blejnar, citat de RTV.
"De la inceputul mandatului meu, am introdus pentru fiecare structura niste indicatori de performata si tot timpul stimulentele s-au acordat pe aceste criterii, atat ca in judetele unde nu exista performanta s-au suplimentat relocandu-se sume de la alte judete si s-a ajuns la o componenta sociala. Am hotarat sa scoatem aceasta componenta. Acele judete care nu sunt multumite va spun ca nu au fost performante", a mai spus seful ANAF.
Acesta a anuntat ca, in afara reorganizarii modului de calcul a stimulentelor, autoritatile vor face si o restructurare a aparatului MFP.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Sursa: AGERPRES
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cererile de rambursare a TVA pentru importuri si achizitii efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene in 2009Informatii noi de la ANAF privind testarea Declaratiei 394Inrolarea in PatrimVen va deveni obligatorie incepand cu 01 martie 2022Despre accize si munca in zadar. Explicatii Gabriel Biris, secretar de stat in MFP, in ce priveste inregistrarea comerciantilor en-grosPFA 2020: Taxe, impozite, deduceri. Ce trebuie sa faci pentru a castiga mai multUltimele articole
Afirmatii eronate aparute in presa privind aplicarea OUG 107/2024. Care este pozitia ANAFA fost prelungit termenul pentru acordarea facilitatilor fiscale introduse prin OUG 107/2024E-TVA: Ar putea fi PROROGATA pana la 1 iulie 2025 obligatia de transmitere a verificarii diferentelor la RO e-TVAMicrointreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024[MODEL] Cerere compensare ANAF si reglementari cheieArticole similare
Noi modificari privind facilitatile fiscaleReexaminarea Codului fiscal se amana pentru saptamana viitoareAu fost publicate documentele necesare PFA-urilor si profesionistilor pentru acordarea indemnizatiei de Somaj TehnicCodul Fiscal 2010 TITLUL III - Capitolul III - Venituri din salariiTVA la alimentele de baza va fi de 5%Ultimele articole
Situatii financiare anuale. De cand exista obligatia de a fi depuse EXCLUSIV electronicNOUTATE! Balanta de verificare trebuie intocmita lunar, conform OUG 138/2024E-Factura in 2025: 5 modificari importante aduse de FINANTEModificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microAmnistie fiscala 2024: Cererile pot fi depuse pana pe 19 decembrie 2024Articole similare
Finantele modifica Normele metodologice de aplicare a Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoareOrdin MFP pentru bugetul destinat unor operatori economiciLEGE - privind activitatea de emitere de moneda electronicaProgramul "O familie, o casa": MFP anunta noile conditii de acordare a creditelor (proiect de Ordonanta)Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru contribuabili in luna AUGUST 2023Ultimele articole
Facturile simplificate B2B si B2C trebuie transmise in E-Factura din 2025. Care sunt exceptiileE-Factura in 2025: 5 modificari importante aduse de FinanteModificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microSituatii financiare interimare. In cazul unor erori pot fi rectificate?Ce trebuie sa stie firmele despre sanatatea si securitatea zilierilor cu care lucreazaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"