Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 01 Nov. 2013 Exclusiv
S-au modificat prevederile aferente modului in care se desfasoara controlul vamal la frontiera externa UE. Astfel, din luna noiembrie urmeaza sa se aplice noi reglementari pentru controlul vamal asupra bagajelor personale.
Mai exact, de la 15 noiembrie 2013, la frontierele externe ale comunitatii europene (Serbia, Ucraina si Republica Moldova), se vor aplica instructiuni speciale de efectuare a controlului vamal asupra urmatoarelor bunuri introduse de catre calatori, pe teritoriul Romaniei, in bagajele personale: produse din tutun, bauturi alcoolice, carburant, flori si plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahar rafinat, faina, tarate, fructe si legume proaspete.
Aceste instructiuni se vor aplica in faza pilot incepand cu data de 1 noiembrie 2013 la Biroul vamal Sighet.
Incepand cu data de 15 noiembrie 2013, la frontierele externe ale comunitatii europene unde controlul vamal se realizeaza de catre Romania (Serbia, Ucraina si Republica Moldova) se vor aplica instructiuni speciale de efectuare a controlului vamal asupra urmatoarelor categorii de bunuri introduse de catre calatori in bagajele personale: produse din tutun, bauturi alcoolice, carburant, flori si plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahar rafinat, faina, tarate, fructe si legume proaspete. Aceste instructiuni se vor aplica in faza pilot incepand cu data de 1 noiembrie 2013 la Biroul vamal Sighet.
Instructiunile in cauza au la baza utilizarea unei aplicatii informatice care permite autoritatii vamale identificarea cazurilor in care anumiti calatori introduc in mod frecvent in Romania cantitati semnificative de produse de genul celor mentionate mai sus, pe care le declara a fi destinate consumului personal si pe care apoi le comercializeaza pe piata neagra.
In acest sens, calatorii trebuie sa declare in scris bunurile continute in bagajele personale prin completarea "Declaratiei de bunuri fara caracter comercial", pusa la dispozitie gratuit de birourile vamale.
Aceste instructiuni au fost elaborate de Directia Generala a Vamilor si aprobate de

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor

Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic

Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ca urmare a constatarilor facute de autoritatea vamala cu ocazia actiunilor de control desfasurate in luna septembrie a acestui an, cu privire la marfurile introduse in tara de calatori, care prin valorificarea lor pe piata neagra, conduc la evaziune fiscala si indirect, la afectarea productiei interne de astfel de marfuri.
Sursa: ANAF

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Comertul pe piata neagra va fi controlat prin noi masuri speciale":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Articole similare
Intreprinzatorii fac legea... o lege care sa ii protejeze impotriva abuzurilorMateriale consumabile deteriorate. Ce tratament fiscal-contabil aplicam?Studii de caz: Ajustarea valorii materiei primeAlerta fiscalitate 24-28 noiembrie 2008In decembrie, Fiscul ramburseaza TVA de peste 1,565 miliarde de leiUltimele articole
Contabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilEsti specialist in domeniul fiscal-contabil? Cunosti la perfectie legislatia? Rentrop& Straton te asteapta in echipa!Ce taxe trebuie sa platesti in Romania daca ai o afacere. Lista COMPLETAProtejati-va eficient impotriva sanctiunilor INJUSTE dispuse de ANAF! Hotarari CJUE si ICCJ care sunt in avantajul dumneavoastraLipsa numerar in casierie. Soldul este considerat cheltuiala deductibila sau nedeductibila la calculul impozitului?
Mai multe articole despre Taxe si Impozite
Articole similare
Noutati legislatie fiscala 28 septembrie - 2 octombrie 2009 - Monitorul OficialEditorialul zilei: Piratii moderni din BahamasANAF a colectat 43,73 miliarde de euroAnulare accesorii conform OUG nr. 69/2020. Posibilitatea de acordare a amnistiei fiscale in cazul unei inspectii fiscale in cursInvestitorii straini cer Guvernului revenirea TVA la 19%Ultimele articole
Nou! In anul 2021 nu se datoreaza impozit specific pentru o perioada de 90 de zile, calculate incepand cu data de 1 ianuarie (OUG 226/2020)Obligatii fiscale suplimentare. Incadrare in prevederile OUG 69/2020OUG 69/2020: Facilitati fiscale pentru contribuabili. Bonificatii. Prorogare termeneInspectorii vamali au retinut marfuri contrafacute in valoare de peste 400.000 euroScutirea speciala de TVA pentru comertul efectuat prin magazinele duty-free
Mai multe articole despre controlul vamal

Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"