Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noile rezultate ale actiunilor de control ale Directiei Antifrauda in saptamana 29 iunie - 5 iulie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: actiuni control, antifrauda fiscala, anaf, confiscari de numerar

In perioada 29.06.2015 - 05.07.2015, 728 inspectori antifrauda au efectuat actiuni de control la 1.375 contribuabili care isi desfasoara activitatea in zone cu risc fiscal.


In urma acestor actiuni au fost:

>> aplicate 1576 amenzi contraventionale in valoare totala de 7.626.232 lei, in mare masura cu ocazia verificarilor privind dotarea si utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, respectarea disciplinei financiare, provenienta legala a marfurilor.

>> efectuate confiscari de numerar si bunuri, valoarea estimata a acestora fiind de 903.656 lei (104.838 lei numerar, 686.560 lei venituri ilicite si 112.258 lei valoare estimata bunuri)

>> dispuse actiuni de suspendarea activitatii pentru 15 agenti economici, dintre care 7 pentru nedotare si 5 pentru neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.

Se mentioneaza ca in perioada 4-5 iulie au fost verificati 239 contribuabili, ca urmare a acestor actiuni de control fiind:

>> aplicate 275 amenzi contraventionale, in valoare totala de 1.466.950 lei, in mare masura cu ocazia verificarilor privind dotarea si utilizarea aparatelor de marcat electroice fiscale, respectarea disciplinei financiare, provenienta legala a marfurilor.

>> efectuate confiscari de numerar si bunuri, valoarea estimata a acestora fiind de 34.931 lei (32.708 lei numerar, 84 lei venituri ilicite si 2.139 lei valoare estimata bunuri);

>> dispusa suspendarea activitatii pentru 2 agenti economici, dintre care 1 pentru nedotare si 1 pentru neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.

ANAF subliniaza faptul ca, in paralel cu instrumentarea cazurilor de mare evaziune, actiunile Directiei Generale Antifrauda Fiscala pentru verificarea modului in care sunt respectate obligatiile legale de a utiliza casa de marcat electronica fiscala si de a emite bon fiscal vor continua in acelasi ritm.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noile rezultate ale actiunilor de control ale Directiei Antifrauda in saptamana 29 iunie - 5 iulie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016