Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

In perioada 29.06.2015 - 05.07.2015, 728 inspectori antifrauda au efectuat actiuni de control la 1.375 contribuabili care isi desfasoara activitatea in zone cu risc fiscal.
In urma acestor actiuni au fost:
>> aplicate 1576 amenzi contraventionale in valoare totala de 7.626.232 lei, in mare masura cu ocazia verificarilor privind dotarea si utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, respectarea disciplinei financiare, provenienta legala a marfurilor.
>> efectuate confiscari de numerar si bunuri, valoarea estimata a acestora fiind de 903.656 lei (104.838 lei numerar, 686.560 lei venituri ilicite si 112.258 lei valoare estimata bunuri)
>> dispuse actiuni de suspendarea activitatii pentru 15 agenti economici, dintre care 7 pentru nedotare si 5 pentru neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.
Se mentioneaza ca in perioada 4-5 iulie au fost verificati 239 contribuabili, ca urmare a acestor actiuni de control fiind:
>> aplicate 275 amenzi contraventionale, in valoare totala de 1.466.950 lei, in mare masura cu ocazia verificarilor privind dotarea si utilizarea aparatelor de marcat electroice fiscale, respectarea disciplinei financiare, provenienta legala a marfurilor.

SAF-T Ghid de raportare corecta

Cartea verde a Contabilitatii varianta online

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
>> efectuate confiscari de numerar si bunuri, valoarea estimata a acestora fiind de 34.931 lei (32.708 lei numerar, 84 lei venituri ilicite si 2.139 lei valoare estimata bunuri);
>> dispusa suspendarea activitatii pentru 2 agenti economici, dintre care 1 pentru nedotare si 1 pentru neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.
ANAF subliniaza faptul ca, in paralel cu instrumentarea cazurilor de mare evaziune, actiunile Directiei Generale Antifrauda Fiscala pentru verificarea modului in care sunt respectate obligatiile legale de a utiliza casa de marcat electronica fiscala si de a emite bon fiscal vor continua in acelasi ritm.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Suspendarea inspectiei fiscale: Ce modalitati si conditii de aplicare a procedurii exista?Util pentru societati: Finalizarea si consecintele inspectiei fiscaleArticole similare
Ordinul 906/2023. Procedura privind anularea anumitor obligatii fiscale rezultate din reincadrarea tichetelor cadouSanctiuni de peste 2.6 milioane euro dispuse comerciantilor de combustibili de catre inspectorii antifraudaSanctiuni de peste 8 milioane de lei dispuse in cadrul operatiunii VenusANAF, nou Proiect de ordin privind stabilirea unor competente de efectuare a verificarii documentareANAF modifica procedura de inregistrare a aparatelor de marcat electronice fiscaleUltimele articole
Controale antifrauda: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVABunuri cu risc fiscal ridicat, confiscate de DGAF. Actiunile de control continua si in perioada urmatoareImplementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?ANAF a efectuat 4.200 actiuni de control fiscal si 1.700 controale antifrauda in iunie 2024Controale antifrauda. Inspectorii au stabilit un prejudiciu de peste 10 milioane lei in domeniul tranzactiilor cu monede virtualeArticole similare
Controale ANAF la persoanele fizice in luna martie 2023. Ce rezultate au inregistrat inspectoriiNoutati legislative cu incidenta fiscala in perioada 9-15 octombrie 2017Ordin ANAF: Lista contribuabililor mijlocii gestionati fiscalNoua modificare asupra procedurii de aplicare a amnistiei fiscale (Ordinul 6438/2024)Nedepunerea declaratiei A4200. Cum se poate remedia situatia?Ultimele articole
E-TVA ANAF. MODEL de raspuns in cazul in care exista diferente de TVASAF-T: Firmele cu cod TVA intracomunitar depun D406?SAF-T 2025: Cum incadrezi entitatile neplatitoare de TVA in D406Cod UIT ANAF: 3 lucruri esentiale de stiut la achizitii de bunuriTVA la cafea si ceai in HoReCa. Justitia RESPINGE interpretarea ANAFArticole similare
Inspectorii antifrauda, in actiune: Sanctiuni de peste 7,6 milioane de euro!Control antifrauda in Centrul vechi din Capitala in ziua de Sf. ValentinControale ANAF 2022: Au fost aplicate amenzi in valoare de peste 360 milioane lei in primele 5 luni ale anuluiFirme inchise fiindca nu foloseau casa de marcat. Sanctiuni de 2 milioane euroControale ANAF: Inspectorii au desfasurat verificari in luna iunie la peste 4.200 de contribuabiliUltimele articole
Operatiune Integrum: Sactiuni de peste 58 de milioane de lei, in perioada 11-31 martieNoi actiuni de control ale Directiei Antifrauda in weekend-ul 27-28 iunie a.c.459 de inspectori antifrauda au verificat 350 agenti economiciPrejudicii de 459,71 milioane lei stabilite de Directia Antifrauda Fiscala in primele doua luni din 2015Protejati-va de controalele demarate de Fisc!
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"