Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Protejati-va de controalele demarate de Fisc!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: inspectorii antifrauda, fisc, controale, dgaf, antifrauda fiscala, codul de procedura fiscala

In urma controalelor demarate de Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) in ultimele zile, s-a ajuns la un total al sanctiunilor de peste 1,1 milioane lei la 125 firme din Bucuresti.


Au fost constatate nereguli pentru sanctionarea carora inspectorii au dispus suspendarea activitatii a 24 puncte de lucru pentru perioade cuprinse intre o luna si trei luni, amenzi in valoare totala de 899.500 lei si confiscari de numerar în cuantum total de 95.901 lei, 27.000 euro si 3.200 dolari, scrie Capital.ro.

Astfel, potrivit sursei, cele mai multe abateri au fost reprezentate de incalcarea obligatiilor legale de utilizare a caselor de marcat, intocmirea defectuoasa a evidentelor financiar-contabile si comercializarea de produse alcoolice fara banderole fiscale.

DGAF va continua sa isi desfasoare controalele in zonele cu risc fiscal ridicat, avand ca scop imbunatatirea conformarii fiscale voluntare si a disciplinei financiare, prin inregistrarea tuturor veniturilor si emiterea bonurilor fiscale.

Directia Generala Antifrauda Fiscala ii indeamna pe cumparatori sa ceara bon fiscal, scrie Capital.ro, pentru fiecare bun sau serviciu achizitionat, pentru ca astfel beneficiaza de siguranta in consum si echitate in tratament fiscal.

Controalele demarate de inspectorii antifrauda nu trebuie sa se deruleze emitand in prealabil un aviz catre aceste firme.

Mai mult, inspectorii antifrauda au dreptul, anunta aceeasi sursa, sa retina documente, sa confiste bunurile a caror fabricatie, depozitare, transport sau desfacere este ilicita si sa confiste veniturile realizate din activitati comerciale considerate nelegale. in urma efectuarii controlului antifrauda inspectorii trebuie sa incheie procese-verbale de control/acte de control pentru stabilirea starii de fapt fiscale, pentru constatarea si sanctionarea contraventiilor, precum si pentru constatarea imprejurarilor privind savarsirea unor fapte prevazute de legea penala, se mentioneaza in legislatia in vigoare.

La finalizarea controlului, contribuabilii pot contesta doar un un singur tip de proces-verbal, iar in cazul proceselor-verbale de sanctionare a contraventiilor se poate formula plangere contraventionala, pe calea instantei.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Protejati-va de controalele demarate de Fisc!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016