Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ordinul ANAF nr. 320/2015 - modificare OrdinANAF nr. 1847/2014 - aprobarea procedurilor de aplicare a art. 78^1 din Codul de procedura fiscala, precum si pentru aprobarea unor formulare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: inspectorii antifrauda, ordinulanaf nr320/2015, ordinului anaf nr1847/2014, codul de procedura fiscala

Ordinul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 320/2015 privind modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1847/2014 pentru aprobarea procedurilor de aplicare a art. 78^1 din Codul de procedura fiscala, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 114 din 12 februarie 2015.


 In temeiul art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile ulterioare, precum si al art. 78^1 si art. 228 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

Art. I. - Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.847/2014 pentru aprobarea procedurilor de aplicare a art. 78^1 din Codul de procedura fiscala, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, ParteaI, nr. 535 din 18 iulie 2014, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La anexa nr. 1 "Procedura privind declararea contribuabililor inactivi, potrivit art. 78^1 alin. (1) din Codul de procedura fiscala," capitolul II "Procedura de verificare a contribuabililor care se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 78^1 alin. (1) lit. b) si c) din Codul de procedura fiscala
", sectiunea B "Procedura privind verificarea contribuabililor care se sustrag de la efectuarea inspectiei fiscale prin declararea unor date de identificare a domiciliului fiscal care nu permit organului fiscal identificarea acestuia", paragraful 2 de la punctul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins: "Totodata, organul de inspectie fiscala trimite la adresa de domiciliu fiscal declarat si la sediul social al contribuabilului invitatia prin care acesta este solicitat sa se prezinte la sediul organului fiscal pentru clarificarea situatiei sale fiscale."

2. La anexa nr. 1 capitolul II, sectiunea C "Procedura privind verificarea de catre organele de inspectie fiscala a contribuabililor care nu functioneaza la domiciliul fiscal declarat", punctele 1.1 si 1.2 se modifica si vor avea urmatorul cuprins: "1.1. In situatia in care se constata ca un contribuabil nu desfasoara activitate la domiciliul fiscal declarat, organul de inspectie fiscala va solicita, in scris, prezenta unui reprezentant legal al acestuia la sediul organului de inspectie fiscala, stabilind data si ora de prezentare. Solicitarea se trimite la adresa domiciliului fiscal declarat si la sediul social al contribuabilului.

1.2. In cazul in care contribuabilul are sedii secundare, organul de inspectie fiscala trimite solicitarea si la adresele unde acestea functioneaza, daca nu au dovada de sediu expirata, potrivit evidentei Oficiului National al Registrului Comertului."

3. La anexa nr. 1 capitolul II, sectiunea D "Procedura privind verificarea de catre Directia generala antifrauda fiscala a contribuabililor care nu functioneaza la domiciliul fiscal declarat", punctele 1.1-2 se modifica si vor avea urmatorul cuprins: "1.1. In situatia in care se constata ca un contribuabil nu desfasoara activitate la domiciliul fiscal declarat, inspectorii antifrauda vor solicita, in scris, prezenta unui reprezentant legal al acestuia la sediul Directiei generale antifrauda fiscala, denumita organ de control, stabilind data si ora de prezentare. Solicitarea se trimite la adresa domiciliului fiscal declarat si la sediul social.

1.2. In cazul in care contribuabilul are sedii secundare, organul de control trimite solicitarea si la adresele unde acestea functioneaza, daca nu au dovada de sediu expirata, potrivit evidentei Oficiului National al Registrului Comertului.

2. Identificarea domiciliului fiscal, sediului social si sediilor secundare ale contribuabilului se face din baza de date a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Organul de control poate solicita in scris Oficiului National al Registrului Comertului furnizarea de informatii cu privire la contribuabil."

Art. II. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art. III. - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala coordonare inspectie fiscala, Directia generala antifrauda fiscala, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, directiile generale regionale ale finantelor publice si unitatile subordonate vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Gelu-Stefan Diaconu

Bucuresti, 2 februarie 2015.
Nr. 320.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ordinul ANAF nr. 320/2015 - modificare OrdinANAF nr. 1847/2014 - aprobarea procedurilor de aplicare a art. 78^1 din Codul de procedura fiscala, precum si pentru aprobarea unor formulare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016