Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ordinul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 320/2015 privind modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1847/2014 pentru aprobarea procedurilor de aplicare a art. 78^1 din Codul de procedura fiscala, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 114 din 12 februarie 2015.
In temeiul art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile ulterioare, precum si al art. 78^1 si art. 228 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:
Art. I. - Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.847/2014 pentru aprobarea procedurilor de aplicare a art. 78^1 din Codul de procedura fiscala, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, ParteaI, nr. 535 din 18 iulie 2014, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La anexa nr. 1 "Procedura privind declararea contribuabililor inactivi, potrivit art. 78^1 alin. (1) din Codul de procedura fiscala," capitolul II "Procedura de verificare a contribuabililor care se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 78^1 alin. (1) lit. b) si c) din Codul de procedura fiscala
", sectiunea B "Procedura privind verificarea contribuabililor care se sustrag de la efectuarea inspectiei fiscale prin declararea unor date de identificare a domiciliului fiscal care nu permit organului fiscal identificarea acestuia", paragraful 2 de la punctul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins: "Totodata, organul de inspectie fiscala trimite la adresa de domiciliu fiscal declarat si la sediul social al contribuabilului invitatia prin care acesta este solicitat sa se prezinte la sediul organului fiscal pentru clarificarea situatiei sale fiscale."
2. La anexa nr. 1 capitolul II, sectiunea C "Procedura privind verificarea de catre organele de inspectie fiscala a contribuabililor care nu functioneaza la domiciliul fiscal declarat", punctele 1.1 si 1.2 se modifica si vor avea urmatorul cuprins: "1.1. In situatia in care se constata ca un contribuabil nu desfasoara activitate la domiciliul fiscal declarat, organul de inspectie fiscala va solicita, in scris, prezenta unui reprezentant legal al acestuia la sediul organului de inspectie fiscala, stabilind data si ora de prezentare. Solicitarea se trimite la adresa domiciliului fiscal declarat si la sediul social al contribuabilului.
1.2. In cazul in care contribuabilul are sedii secundare, organul de inspectie fiscala trimite solicitarea si la adresele unde acestea functioneaza, daca nu au dovada de sediu expirata, potrivit evidentei Oficiului National al Registrului Comertului."
3. La anexa nr. 1 capitolul II, sectiunea D "Procedura privind verificarea de catre Directia generala antifrauda fiscala a contribuabililor care nu functioneaza la domiciliul fiscal declarat", punctele 1.1-2 se modifica si vor avea urmatorul cuprins: "1.1. In situatia in care se constata ca un contribuabil nu desfasoara activitate la domiciliul fiscal declarat, inspectorii antifrauda vor solicita, in scris, prezenta unui reprezentant legal al acestuia la sediul Directiei generale antifrauda fiscala, denumita organ de control, stabilind data si ora de prezentare. Solicitarea se trimite la adresa domiciliului fiscal declarat si la sediul social.

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2023

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Regimul fiscal al cheltuielilor cu AUTOVEHICULE
1.2. In cazul in care contribuabilul are sedii secundare, organul de control trimite solicitarea si la adresele unde acestea functioneaza, daca nu au dovada de sediu expirata, potrivit evidentei Oficiului National al Registrului Comertului.
2. Identificarea domiciliului fiscal, sediului social si sediilor secundare ale contribuabilului se face din baza de date a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Organul de control poate solicita in scris Oficiului National al Registrului Comertului furnizarea de informatii cu privire la contribuabil."
Art. II. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Art. III. - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala coordonare inspectie fiscala, Directia generala antifrauda fiscala, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, directiile generale regionale ale finantelor publice si unitatile subordonate vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Gelu-Stefan Diaconu
Bucuresti, 2 februarie 2015.
Nr. 320.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Control inopinat 2017: Ce acte sunt obligatorii in caz de control?INSPECTORII ANTIFRAUDA vor primi venituri mai mici. Promisiunea facuta de ANAF poate corecta situatia?Sanctiuni de peste 2.6 milioane euro dispuse comerciantilor de combustibili de catre INSPECTORII ANTIFRAUDAProtejati-va de controalele demarate de Fisc!Ordinul nr. 3494 din 2013 aproba formularul utilizat de INSPECTORII ANTIFRAUDAUltimele articole
Controale ANAF: Inspectorii au desfasurat verificari in luna iunie la peste 4.200 de contribuabiliControale ANAF 2022: Au fost aplicate amenzi in valoare de peste 360 milioane lei in primele 5 luni ale anuluiCaptura record la ANAF. Inspectorii au confiscat 10, 260 tone de tutunRezultatele actiunilor de control ANAF: prejudicii totale de peste 10 milioane lei si un numar de 931.031 ore neinregistrate in contabilitateINSPECTORII ANTIFRAUDA fiscala verifica veniturile obtinute din activitatea onlineArticole similare
TVA - Faptul generatorNou: Procedura obtinerii certificatului de atestare fiscalaAmenzi prevazute in CODUL DE PROCEDURA FISCALA pentru diverse nedepuneri de declaratii sau neconformari in cazul microintreprinderilorBuletin informativ: Noutati legislative cu incidenta in materia fiscalaCodul fiscal si CODUL DE PROCEDURA FISCALA, modificate de OG 25/2017 si OG 30/2017Ultimele articole
PFA in 2023. Pot fi rectificate Declaratiile Unice din anii precedenti daca reduce norma de venit cu 50%?Lista contribuabililor bun-platnici a fost publicata pe portalul ANAFInspectii ANAF. Se pot desfasura controale fiscale si la firmele care au intrat in faliment?Material ANAF: Procedura prin care pot fi reincadrate fiscal sumele acordate sub forma indemnizatiei de delegare sau de detasareAgentie de turism inscrisa in RO e-Factura. Are OBLIGATIA transmiterii tuturor facturilor prin sistem?
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"