Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firme inchise fiindca nu foloseau casa de marcat. Sanctiuni de 2 milioane euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: sanctiuni, casa de marcat, firme inchise, inspectorii antifrauda

Pentru prevenirea si combaterea fenomenului de evaziune fiscala, in lunile iuulie si august 2014 inspectorii Directiei generale antifrauda fiscala (DGAF) au verificat corectitudinea atat a administratorilor de plaje, care inchiriaza sezlonguri si ambarcatiuni de agrement, cat si a patronilor de cluburi, restaurante si terase de pe litoral.



Au fost verificati 264 de contribuabili si au fost constatate 530 de abateri, pentru sanctionarea carora inspectorii au dispus amenzi totale de 1,87 milioane lei si confiscari de numerar si bunuri in valoare totala de 198,490 lei.

De asemenea, inspectorii au dispus suspendarea activitatii comerciale pentru 39 firme deoarece au constatat ca incalcau obligatia legala de utilizare a casei de marcat sau de emitere a bonului fiscal.

Totodata, anunta ANAF, inspectorii au identificat o cantitate de 311,8 litri de bauturi alcoolice in valoare totala de 105.272,52 lei, fara acte legale de provenienta, pe care au confiscat-o.

Actiunile de control ale inspectorilor antifrauda fiscala au beneficiat de suportul specific al echipelor mobile ale Jandarmeriei Constanta. Directia generala antifrauda fiscala va continua verificarea activitatilor comerciale specifice sezonului estival si ii indeamna pe cumparatori sa ceara bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achizitionat pentru ca astfel beneficiaza de siguranta in consum si echitate in tratament fiscal.


Sursa: ANAF
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firme inchise fiindca nu foloseau casa de marcat. Sanctiuni de 2 milioane euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016