Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inchirierea autoturismelor catre persoane fizice si juridice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Mar. 2011
Tags: tva, deducere, inchiriere, autoturisme, combustibil

Dorim sa infiintam o societate ce va avea ca obiect de activitate inchirierea autoturismelor, a autoutilitarelor sau a utilajelor catre diverse persoane juridice si fizice.In conditiile in care ...


„Dorim sa infiintam o societate ce va avea ca obiect de activitate inchirierea autoturismelor, a autoutilitarelor sau a utilajelor catre diverse persoane juridice si fizice.

In conditiile in care vom presta aceste servicii de inchiriere ( consideram ca ne-am incadra la exceptiile prevazute in OG34/2009 “vehiculele utilizate pentru inchirierea catre alte persoane’’).

Prin urmare se poate aplica deducerea taxei pe valoarea adaugata aferenta achizitiilor de vehicule , inclusiv pentru combustibilul necesar functionarii vehiculelor aflate in proprietate cu o greutate de pana la 3500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune pasageri , inclusiv scaunul soferului?
Precizam ca atat combustibilul ,eventualele reparatii sau piese de schimb pentru aceste vehicule se vor refactura ( in contractul de inchiriere se va specifica acest lucru).

Deoarece aceste cheltuieli sunt efectuate in vederea obtinerii de venituri se mai pune problema nedeductibilitatii din punct de vedere fiscal a combustibilului”, s-a scris intr-un mesaj adresta Fiscului.

In raspuns s-a aratat ca „potrivit art. 145 indice 1 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, sunt exceptate de la limitarea dreptului de deducere a taxei pe valoarea adaugata (atat pentru achizitia cat si combustibilul utilizat), vehiculele care au sub 3500 kg si nu mai mult de 9 scaune de pasageri incluzand si pe cel al soferului, utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane, instruirea de catre scolile de soferi, transmiterea folosintei in cadrul unui contract de leasing financiar sau operational.

In acest sens pct. 45 indice 1 alin.(2) din HGR 44/2004 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal , precizeaza ca: “prin vehicule utilizate pentru prestarea de servicii cu plata se intelege vehiculele care contribuie in mod esential la prestarea directa a serviciilor cu plata si fara de care serviciile nu pot fi efectuate”.

Conform art. 21 alin. (4) lit. t) pct.3 din Codul fiscal sunt exceptate de la nedeductibilitatea cheltuielilor cu combustibilul la calculul profitului impozabil, <vehiculele utilizate pentru inchirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de instruire in cadrul scolilor de soferi>.

Avand in vedere prevederile legale invocate si informatiile transmise de d-voastra in adresa, consideram ca taxa pe valoarea adaugata pentru achizitia vehiculelor si a combustibilului utilizat este deductibila. De asemenea, cheltuielile cu combustibilul, reparatiile, piesele de schimb, sunt deductibile la calculul profitului impozabil”. (Sursa: DGFP Valcea)
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inchirierea autoturismelor catre persoane fizice si juridice":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016