Atentie contabili!


Modificari importante privind plafoanele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce ne tine pe loc? Ce influenteaza negativ productivitatea in Romania?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: mugur isarescu, inflatia, cresterea economica, productivitatea, inovatia

In cadrul conferintei de prezentare a Raportului trimestrial asupra inflatiei, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a facut mai multe declaratii cu privire la factorii care influenteaza inflatia mentionand care sunt acele aspecte care ar trebui, de fapt, imbunatatite daca ne dorim o crestere economica.

Astfel potrivit guvernatorului BNR, citat de Agerpres, nu inflatia scazuta e un factor de ingrijorare pentru cresterea economica, amintind ca in prezent nu vede nicio legatura intre cele doua si prezent totodata si factorii cu adevarat influenti:

"Inflatia a scazut foarte mult. In Romania, nu este element de ingrijorare. si cu aceasta scadere, inflatia este in continuare cea mai ridicata comparativ cu celelalte tari post-comuniste, nemembre ale zonei euro, si nu cred ca trebuie sa ne ingrijoram. Pentru ca daca vrem sa avem crestere economica mai mare, avem deja 3% zic eu o crestere buna la nivel european, dar daca vrem sa avem o crestere economica mai mare, nu inflatia scazuta ne deranjeaza.

Daca vrem crestere economica mai mare trebuie sa stimulam munca, productivitatea, inovatia, managementul performant si asa mai departe. Nu vad, in acest moment, nicio legatura intre cresterea economica si nivelul inflatiei".

De asemenea, acestea precizeaza ca reducerea inflatiei a ajutat Romania sa indeplineasca si ultimul din cele cinci criterii de la Maastricht, de convergenta nominala catre zona euro. Cu toate acestea, in prezent, e nevoie ca Romania sa demonstreze ca poate sustine acest context:

"Am intrat in clubul european si suntem in apropiere cu toate tarile post-comuniste care nu sunt inca membre ale zonei euro. Romania a indeplinit in aceste luni si ultimul criteriu care nu era indeplinit din criteriile nominale de la Maastricht, si anume rata inflatiei. Speram sa ramanem in aceasta zona. Oricum, regulile s-au mai schimbat in ceea ce priveste intrarea in zona euro, este nevoie acum de a arata ca indeplinirea criteriilor este sustenabila si convergenta in sens larg este indeplinita", a subliniat guvernatorul BNR.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce ne tine pe loc? Ce influenteaza negativ productivitatea in Romania?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind plafoanele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016