Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

De ce nu cred romanii ca economia isi va reveni in 2014

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: economia, pib, consumatorii, criza, state ue, credit, criza economica

Redresarea economiei nu e vazuta ca un evemiment probabil de cei mai multi romani, asa cum arata un raport intocmit la sfarsitul primului trimestru din acest an. Astfel, arata indicatorii din raport, nivelul de pesimism al romanilor se mentine la fel de crescut ca cel de anul trecut.


"In ansamblu, sentimentele consumatorilor s-au schimbat prea putin la inceputul lui 2014. Nivelul scazut care a persistat pe parcursul celei mai mari parti a anului trecut a continuat sa domine si in primul trimestru", se arata in sondajul GfK Climatul de consum Europa efectuat in 14 state europene, citat de DailyBusiness.ro.

Totodata, mentioneaza aceeasi sursa, in ce priveste asteptarile referitoare la cresterea venitului, indicatorul se situeaza la -8,2 puncte, fiind in crestere cu numai 0,7 puncte, fata de decembrie, in timp ce, in martie 2013, indicatorul se situa la un nivel mai bun, de -5,4 puncte.

La polul opus, se dezvolta economia din cele mai multe state UE, cei mai multi fiind de parere ca oficial criza economica are sanse sa se incheie la finele acestui an, noteaza DailyBusiness.ro:

"Indicele climatului de consum pentru UE reflecta clar aceasta tendinta, castigand 0,8 puncte in primul trimestru al lui 2014. in prezent el se situeaza la 8,4 puncte (...) Optimismul care a pus acum stapanire pe multi consumatori europeni este ca urmare pe deplin justificat. in aproape toate tarile reprezentate aici, indicatorii legati de asteptarile privind starea economiei si veniturile, precum si dorinta de cumparare, prezinta tendinte ascendente".

Daca in cele mai multe tari UE a crescut PIB-ul, in Grecia si Italia s-a inregistrat o noua diminuare, potrivit raportului GfK:

"Germenii redresarii continua sa ramana extrem de fragili insa, trebuind inca sa fie depasite tot felul de incertitudini. Franta si Italia doresc sa renunte la masurile de austeritate sistematice si sa inceapa sa faca alte datorii pentru a ajuta economia sa isi revina prin investitii mai mari. Ramane de vazut ce fel de impact va avea acest lucru asupra rating-ului de credit de pe pietele financiare si din compactul fiscal european. Un alt risc il constituie inflatia scazuta".

Sursa amintita noteaza ca rezultatele sondajului GfK Climatul de consum Europa au la baza un studiu asupra consumatorilor realizat, la comanda Comisiei Europene, in tarile UE.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "De ce nu cred romanii ca economia isi va reveni in 2014":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016