Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP: Proiect de OUG privind emiterea de moneda electronica

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 04 Iul. 2018
Tags: moneda electronica, mfp, proiect de oug

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a publicat marti, 3 iulie, un proiect de Ordonanta de Urgenta privind activitatea de emitere de moneda electronica.

Prin proiectul de OUG sunt reglementate conditiile de acces la activitatea de emitere de moneda electronica si de desfasurare a acestei activitati. De asemenea, se stabilesc conditiile de desfasurare a activitatii de prestare de servicii de plata de catre institutiile emitente de moneda electronica, supravegherea prudentiala a institutiilor emitente de moneda electronica, dar si regimul privind rascumpararea monedei electronice. 

Emiterea de moneda electronica poate fi realizata doar de anumite categorii de emitenti, dupa cum sunt ele enumerate in proiect:

a. institutii de credit, in sensul art. 4 alin. (1) pct. 1 din Regulamentul nr. 575/2013 privind cerintele prudentiale pentru institutiile de credit si societatile de investitii si de modificare a Regulamentului (UE) nr. 648/2012, care desfasoara activitate potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 227/2007, cu modificarile si completarile ulterioare; 

b. institutii emitente de moneda electronica, in intelesul art. 4 alin. (1) lit. e); 

c. furnizori de servicii postale care emit moneda electronica potrivit cadrului legislativ national aplicabil; 

d. Banca Centrala Europeana si bancile centrale nationale, cand nu actioneaza in calitate de autoritati monetare sau in alta calitate ce implica exercitiul autoritatii publice; 

e. statele membre si autoritatile lor regionale ori locale, atunci cand acestea actioneaza in calitatea lor de autoritati publice. 

In cazul in care exista mai multe unitati operationale constituite in acelasi stat membru, de o institutie emitenta de moneda electronica care are sediul real intr-un alt stat membru, se vor considera ca facand parte dintr-o singura sucursala.

Proiectul de OUG interzice oricarei persoane care nu este emitent de moneda electronica in intelesul art. 2 sa emita moneda electronica. 

Proiectul de OUG complet poate fi consultat aici.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP: Proiect de OUG privind emiterea de moneda electronica":
Rating:

Nota: 4.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016