Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Scaderea numarului de angajati din sectorul bancar e uriasa

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: sistemul bancar, angajati, bnr, active, inf-uri, pib, institutii de credit

Anul trecut, sistemul bancar din Romania avea la sfarsit un numar de 57.732 de angajati, 40 de institutii de credit si 168 de institutii financiare nebancare (IFN).

Aceste date se regasesc in prezentarea "Supravegherea bancara - evolutie, principii, instrumente", realizata de directorul adjunct al Directiei Supraveghere din Banca Nationala a Romaniei, Adrian Cosmescu, citata de Agerpres.

Se constata astfel ca numarul de angajati din sistemul bancar din Romania a scazut, in ultimul an, cu aproximativ 900, de la aproape 59.000 de angajati la finalul anului 2013. Comparativ cu anul 2008, cand sistemul bancar a atins apogeul in materie de extindere, numarul de angajati a scazut semnificativ, cu circa 14.000 de persoane, avand in vedere ca la 31 decembrie 2008 in sistem lucrau aproape 72.000 angajati.

De asemenea, aceeasi sursa anunta ca, potrivit prezentarii oficialului BNR, la finalul anului trecut, cele 40 de institutii de credit din sistem detineau active totale de 364 de miliarde de lei (81,3 miliarde de lei), reprezentand 54% din PIB, iar cele 168 de INF-uri totalizau active de 25 de miliarde de lei (5,6 miliarde de euro), reprezentand 4% din PIB.

La acest moment, pe piata din Romania activeaza opt institutii de plata si doua institutii emitente de moneda electronica.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Scaderea numarului de angajati din sectorul bancar e uriasa":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016