Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Bancile nu au cui sa dea credite

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Nov. 2009
Tags: credite

Bancile nu au cui sa dea credite pentru ca firmele care au nevoie de bani sunt "aproape moarte", iar populatia nu are incredere in sistemul bancar, a declarat, vineri, Dorothea Nicolae, regional ...

Bancile nu au cui sa dea credite pentru ca firmele care au nevoie de bani sunt "aproape moarte", iar populatia nu are incredere in sistemul bancar, a declarat, vineri, Dorothea Nicolae, regional director la Credit Europe Bank.

"Nu avem ce sa creditam. Firmele care au nevoie de bani sunt aproape moarte. Sa punem bani intr-un muribund, cand afacerile firmelor au scazut foarte mult? Iar populatia nu vine sa ia credite, nu este cerere pentru bani, pentru ca nu exista incredere in sistemul bancar", a afirmat Nicolae, raspunzand, la un seminar pe teme imobiliare, unei intrebari legate de preferinta bancilor pentru a imprumuta statul, in defavoarea firmelor si a populatiei.

Declaratia a fost facuta in nume personal si nu reprezinta pozitia Credit Europe Bank, se arata intr-un comunicat al bancii.

Dorothea Nicolae a apreciat ca reluarea creditarii va avea loc doar dupa ce populatia va avea din nou incredere in banci.

"Piata isi va reveni daca isi va reveni segmentul de retail al creditarii. Dupa ce vor fi cereri de credite de consum, de retail, ipotecare, bancile vor incepe sa crediteze dezvoltatorii imobiliari, firmele", a mai spus Nicolae.

Soldul creditului neguvernamental, care include imprumuturile acordate de banci populatiei si firmelor, s-a situat la sfarsitul lunii septembrie la 198,9 miliarde lei, in crestere cu 0,1% fata de august si cu 2,4% comparativ cu luna similara din 2008, dar in termeni reali indicatorul a fost mai redus in septembrie cu 0,3% fata de luna precedenta si cu 2,4% anualizat.

Creditul guvernamental s-a diminuat in septembrie cu 3,8% fata de august, dar s-a majorat cu 273,2% comparativ cu finele aceleiasi luni din 2008, pana la 43 miliarde de lei. In termeni reali, cresterea anuala a creditului guvernamental a fost de 255,7%, potrivit datelor bancii centrale.
SURSA: Mediafax

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Bancile nu au cui sa dea credite":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016