Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi finantari de 190 milioane de euro pentru romanii din fostele zone industrializate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Nov. 2014 Exclusiv
Tags: finantare, zone industrializate, proiecte, piata muncii, sprijin

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), lanseaza patru apeluri de propuneri de proiecte dedicate, in special, locuitorilor din fostele zone industrializate. Propunerile de proiecte vor putea fi depuse on-line in sistemul informatic Action Web incepand cu data de 3 decembrie 2014, ora 10.00, pana la data de 17 decembrie 2014, ora 16.00.


"Romanii din fostele zone industrializate reprezinta unul dintre grupurile vulnerabile. Tocmai din acest motiv lansam in cadrul POS DRU patru apeluri de proiecte prin care finantari in valoare de 190 milioane de euro vor sprijini, in special, romanii din aceste zone. Industrializarea din trecut a insemnat popularea localitatilor din jurul colosilor industriali, care s-au inchis dupa 1990. Acest fapt a dus la un adevarat cutremur social ale carui unde se simt adanc in Romania de astazi. Le oferim sprijin copiilor si familiilor din fostele zone industrializare, de la solutii de reintegrare sociala si profesionala, pana la asistenta in vederea inceperii unei activitati independente sau pentru inceperea unei afaceri. Daca ne pasa de Romania trebuie sa actionam acum pentru a opri depopularea satelor, a comunelor si a oraselor mici. Iar asta o putem face doar ajutandu-i pe cei care inca mai sunt acolo. Toti au ajutat Romania, acum a venit vremea ca Romania sa ii ajute pe ei!", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Documentele necesare lansarii celor patru apeluri de propuneri de proiecte sunt publicate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene. Acestea sunt urmatoarele:

    Ghidul Solicitantului Conditii Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte "Prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a ?colii", Axa Prioritara 2, Domeniul Major de Interventie 2.2 POS DRU.


    In cadrul apelului de propuneri de proiecte, pentru care au fost alocate fonduri europene in valoare de 75 milioane de euro, vor fi finantate proiecte ce vor sprijini in special pre?colarii, elevii care ar putea parasi timpuriu ?coala, dar si parintii sau tutorii acestora, precum si persoane care au parasit timpuriu scoala si care au varste mai mici de 18 ani. Scopul acestui apel de proiecte va fi cel al implementarii programelor de tip "?coala dupa ?coala", respectiv al programelor de reintegrare in educatie de tip "a doua ?ansa". Grupul tinta eligibil va fi format in proportie de minimum 50% din persoane care au domiciliul/ resedinta in fostele zone industrializate si in zonele limitrofe ale acestora.


    Ghidul Solicitantului Conditii Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte "Formare profesionala continua pentru angajati", Axa Prioritara 2, Domeniul Major de Interventie 2.3 POS DRU.

    Scopul acestui apel, cu o alocare financiara de 75 milioane de euro, va fi sprijinirea angajatilor intreprinderilor/ institutiilor din sectoarele economice incluse in directiile actuale de politica industriala, in scopul calificarii si recalificarii. Grupul tinta eligibil va fi format in proportie de minimum 50% din persoane care au domiciliul/ resedinta in fostele zone industrializate ?i in zonele limitrofe ale acestora.

    Ghidul Solicitantului Conditii Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte "Masuri active de ocupare pentru zone foste industrializate", Axa Prioritara 5, DMI 5.1 POS DRU.

    Acest apel de propuneri de proiecte, pentru care au fost alocate fonduri europene in valoare de 20 milioane de euro, va sprijini persoanele inactive, aflate in cautarea unui loc de munca, somerii si persoanele care au parasit timpuriu ?coala din regiunile foste industrializate, in scopul sprijinirii (re)integrarii pe piata muncii.

    Ghidul Solicitantului Conditii Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte "Masuri active de ocupare pentru zone foste industrializate in mediul rural", Axa Prioritara 5, Domeniul Major de Interventie 5.2 POS DRU.


Cererea de propuneri de proiecte, cu o alocare financiara de 20 milioane de euro, va viza persoanele inactive, aflate in cautarea unui loc de munca, someri, persoane care activeaza in domeniul agriculturii de subzistenta, managerii si angajatii din mediul rural din regiunile foste industrializate. Scopul acestui apel va fi cel al facilitarii accesului la ocupare in activitati non-agricole, crearea conditiilor pentru dezvoltarea intreprinderilor profitabile non-agricole, furnizarea sprijinului pentru crearea de noi locuri de munca si noi forme de ocupare pentru lucratorii independenti din zonele rurale, respectiv promovarea culturii antreprenoriale in zonele rurale.



Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi finantari de 190 milioane de euro pentru romanii din fostele zone industrializate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016